В межах Вищої школи педагогічної майстерності докторка філологічних наук, професорка кафедри суспільно-гуманітарних наук Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Тетяна Шарова прочитала гостьову лекцію для здобувачів вищої освіти Сумського державного університету ім. А.С. Макаренка. Захід відбувся на запрошення завідувачки кафедри української мови і літератури, докторки педагогічних наук, професорки Олени Семеног.

Це вже не перший виступ професорки Тетяни Шарової в університеті-партнері. Цьогорічна лекція з дисципліни «Основи наукових досліджень» була присвячена розкриттю шляхів реалізації здобувачами освіти свого наукового потенціалу. Лекторка ознайомила присутніх із основними онлайн-ресурсами (масовими онлайн-курсами, сайтом Інституту модернізації змісту освіти, сайтом та Youtube-каналом ГО «Інноваційні обрії України» тощо), які дають можливості для професійного і наукового розвитку; розповіла про етапи становлення молодих науковців та особливості співпраці з науковим керівником; поділилась інформацією про провідні наукові конкурси для студентської молоді. Наприкінці зустрічі здобувачі освіти мали змогу поставити запитання, у тому числі й про особистий науковий шлях, секрети успіху.

Такі заходи сприяють підвищенню професійного рівня майбутніх фахівців, а також дають змогу побачити інший, зовнішній, погляд на професію філолога та специфіку наукової діяльності в межах університетської освіти та поза нею.