5 грудня, до Міжнародного дня Волонтера, команда студентського профбюро та студентської ради Таврийського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного огранізувала та провела зі здобувачами онлайн-зустріч “Поговоримо про волонтерство”.

На заході учасники почули важливу інформацію щодо  волонтерської діяльніості в Україні та за її межами. Студентські активисти дізналися про діяльність всеукраїнських волонтерських організацій та про власний досвід учасників студентських активів.

Спікером цієї зустрічі була Ірина Мазурова, голова студентського профбюро університету, випускниця програми “Агенти Волонтерства”, тренерка Шкіл Волонтерства у 2021 році, організаторка Школи Волонтерства у Мелітополі.

Хто такі волонтери? Яка їх мотивація у цій діяльності? На чому базується волонтерство? Відповіді на ці та інші питання розкрили організаторі зустрічі.

Не оминули й Всеукраїнські громадські організації, які також роблять вагомий внесок у волонтерський рух. Про Всеукраїнську Молодіжну Громадську Організацію “Фундація Регіональних Ініціатив”, здобувачі ТДАТУ чують не вперше, адже частина з них вже давно належить до осередку, який було створено у Мелітополі 4 грудня 2021 року. Ця організація займається підтримкою молодіжного руху та підготовкою молодих лідерів по всій Україні та налічує більш ніж 44 регіональних осередки, а це – понад 7 тисяч активістів.

Ще одна громадська організація, що займається волонтерською діяльністю та розвитком цього напрямку – “Українська Волонтерська Служба” – організація, її місія – формування культури волонтерства та взаємодопомоги в Україні.

У підсумок хочеться додати, що волонтерство — це передусім можливість впливати на ті процеси, які відбуваються навколо, ініціювати власні проєкти та змінювати країну на краще. Коли люди стають волонтерами, вони не лише отримують нагоду проявити себе, здобути нові знання і навички, а й намагаються зробити кращім життя інших.

Катерина Сметаніна, голова сектору журналістики студентського профбюро ТДАТУ

Ангеліна Мажарова, голова інформаційного сектору студентської ради ТДАТУ