Незважаючи на військовий стан у країні та тимчасове переміщення університету науково-педагогічні працівники ТДАТУ ні на мить не зупиняються, та продовжують вдосконалювати свій професійний рівень і підвищувати кваліфікацію.

Так, з метою розвитку міжнародного співробітництва у сфері вищої освіти та інтеграції системи вищої освіти до світового освітнього простору, що передбачено Законом України «Про вищу освіту» (ст. 74) наприкінці грудня викладачі ТДАТУ пройшли онлайн-стажування: «Еuropean green deal: innovations, engineering, food safety», на базі University of agriculture in Krakow (Краків, Польща).

Серед учасників стажування були викладачі кафедр: Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика, Харчові технології та готельно-ресторанна справа, Вища математика і фізики, Інженерна механіка та комп`ютерне проектування, Суспільногуманітарні науки та Геоекологія і землеустрій.

Програма стажування включала в себе розкриття низки актуальних тем, зокрема: «Організація освітнього процесу в Краківському сільськогосподарському університеті», «Інноваційні методи навчання в університетах Польщі», «Академічна доброчесність в освітньому та дослідницькому середовищі: концепції, принципи та реалізація. Польський досвід», «Напрямки наукової діяльності викладачів Краківського сільськогосподарського університету», «Інновації в харчових технологіях», «Техніка, енергетика, математика», «Екологічна безпека», «Участь науковців Краківського сільськогосподарського університету в міжнародних конкурсах та грантових програмах».

У ході стажування окрім обміну досвідом сформувались дружні відносини між спікерами Краківського сільськогосподарського університету та викладачами ТДАТУ, тож сподіваємось на подальшу співпрацю між нашими університетами. Набуті знання сприятимуть удосконаленню викладачами навчального процесу та підвищенню рівня професійної підготовки здобувачів вищої освіти.

За результатами стажування всі учасники одержали сертифікати.