З нагоди 30-річчя Незалежності наукова бібліотека університету розробила проєкт «Україна починається з нас», в рамках якого заплановано ряд заходів: стендова виставка «Україна 3.0: літопис незалежності», тематична виставка «30 років – моя Незалежна Україна», відео-презентації, медіаогляди та віртуальні виставки.

Стендова виставка «Україна 3.0: літопис незалежності» демонструється у головному корпусі Університету, де представлені фотоматеріали основних подій за роки незалежності України.

Тематична виставка «30 років – моя Незалежна Україна» (демонструється на першому поверсі наукової бібліотеки), де представлені видання: В.Д. Гапотій «Теорія суверенітету народу, нації та держави», «Історія держави і права України» за ред. В.Я. Тація, збірка «Вивід прав України», В.Ф. Верстюк «Україна від найдавніших часів до сьогодення», В.В. Трофимова «Самодостатня Україна: закономірності розвитку в епоху глобальної інтеграції», «Україна за роки незалежності 1991-1998», Ф.Т. Моргун «Доля Прометея з України», М. Гру шевский «Илюстрированная история Украины», тощо.

Також у рамках 30-річчя Незалежності України, НБ підготувала виставку до 25-річчя прийняття Конституції.

На офіційному YouTube каналі НБ Таврійського ДАТУ представлені:
Відео-презентація «11 столиць України» – історичний екскурс по різним містам України, які в різний час були столицями.

Віртуальна відеовиставка «Моя країна – Україна», яка об’єднала в собі книги із фондів НБ, де описується історія України на її шляху державотворення, книги про символи національної та державної величі.

Для проведення кураторських годин у студентських групах до 30-річчя Незалежності підготовлені бесіди з мультимедійним супроводженням за темами: «Люди нового часу – Ukraine NOW», «Народжені в Україні», «50 винаходів, які Україна подарувала світу», «Еліта нації» (видатні особистості України), «Апостол української ідеї (М. Грушевський)», «Люди свободи».