Напрям: 141 “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка “
Ступінь вищої освіти: Бакалавр
Курс: 3 (на основі повної загальної середньої освіти)
1С (на основі освітнього ступеня «Молодший спеціаліст»)
Провідний викладач:
Програма дисципліни: Робоча програма дисципліни “КВП з основами метрології” для студентів, що отримали повну загальну середню освіту
Робоча програма дисципліни “КВП з основами метрології” для студентів, що здобули ОР “Молодший спеціаліст”
Програма навчання
здобувачів ВО – СИЛАБУС:
Силабус з дисципліни “КВП з основами метрології” для студентів 3 курсу
Силабус з дисципліни “КВП з основами метрології” для студентів 1С курсу
Методичне забезпечення: Рекомендована література для вивчення дисципліни, методичне забезпечення
ПРЕЗЕНТАЦІЇ лекцій з дисципліни
Посилання: Перейти до вивчення дисципліни на освітньому порталі ТДАТУ (для студентів 3 курсу)
Перейти до вивчення дисципліни на освітньому порталі ТДАТУ (для студентів 1С курсу)

 

Метою навчальної дисципліни «Контрольно-вимірювальні прилади з основами метрології» є формування знань та вмінь фахівців з метрології та вимірювань, які необхідні для кваліфікованого метрологічного обслуговування агропромислового виробництва. Науковою основою навчальної дисципліни є метрологія та теорія інформації. Технічною базою електричних вимірювань служать електричні засоби вимірюваної техніки.

Вивчення навчальної дисципліни «Контрольно-вимірювальні прилади з основами метрології» ґрунтується на знаннях студентів із таких навчальних дисциплін: «Фізика» (розділ електрика та магнетизм), «Хімія» (розділ електрохімія), «Вища математика», «Теоретичні основи електротехніки», «Електротехнічні матеріали», «Електроніка та мікросхемотехніка».

Навчальна дисципліна «Контрольно-вимірювальні прилади з основами метрології» формує знання студентів, які потрібні для вивчення таких навчальних дисциплін:  «Електричні машини», «Теоретичні основи автоматики», «Основи електропостачання», «Основи електроприводу», «Електротехнології»  та «Електричне освітлення».

Завданнями навчальної дисципліни є формування знань та вмінь фахівців з метрології та вимірювань, які необхідні для кваліфікованого метрологічного обслуговування вимірювальної техніки та її використання.

В результаті вивчення навчальної дисципліни «Контрольно-вимірювальні прилади з основами метрології» студент повинен

знати основні положення метрології, основи теорії та конструкції приладів, методи і засоби вимірювання електричних, неелектричних та магнітних величин, загальні положення і методику державної атестації засобів вимірювання;

вміти формулювати метрологічні задачі, вибирати методи та засоби вимірювань, здійснювати вимірювання та оцінювати їх результати з урахуванням вимог до їх точності, використовувати результати вимірювань в практичній діяльності, а також володіти навичками постановки вимірювального експерименту та техніки вимірювань, оцінки результатів вимірювання, перевірки основних засобів вимірювання та утримання їх в робочому стані.