При підготовці фахівців в нашому університеті багато уваги приділяють формуванню практичних навичок в аграрному виробництві та переробній промисловості. Задля того, щоб побачити виробництво зсередини регулярно влаштовуються екскурсії до ведучих підприємств України.
7 жовтня 2016 року представники спеціальностей «Маркетинг», «Екологія» та «Харчові технології» відправились до Херсонської області з метою відвідати Дім марочних коньяків «Таврія» та Виноробне господарство Князя П. М. Трубецького за підтримки Українського проекту бізнес розвитку плодоовочівництва UHBDP.
Відвідавши ДМК «Таврія» студенти були здивовані його потужностями. 1400 гектарів власних виноградників та 30 гектарів для виробничих приміщень обумовлюють необхідність новітніх ліній розливу з потужністю 6000 пляшок за годину, котрих на підприємстві чотири. 400 працівників та приблизно така сама кількість робітників у виноградниках працюють задля виробництва коньяків ДМК «Таврія».
Екскурсовод розповіла не лише про історію коньяку, як алкогольного напою, але й показала повний процес його створення. Створення якісного спирту, витримка в якісних дерев’яних бочках при правильній температурі дозволяє створювати не лише широко розповсюджені коньяки, але й колекційні товари з високою ціною. Також студенти та викладачі відвідали сувенірний відділ, де власноруч проводиться розлив високоякісного коньяку.
Приїхавши до виноробного господарства князя П. М. Трубецького всі присутні були вражені красотами природи та архітектури, яка була збережена з часів життя князя. Екскурс в історію життя П. М. Трубецького тісно пов’язаний з історією появи вина на наших територіях. Екскурсія по господарству стала для кожного «мандрівкою в минуле» та дозволила побачити найстаріші винні погреби.
Дивовижне поєднання новітніх технологій з переробки винограду та технологій зберігання, яким багато років показали, що майбутнє неможливо без минулого. Чарівна атмосфера створення вин господарства князя П. М. Трубецького дозволяє зберігати цим винам статус елітних напоїв.
Студенти висловлюють подяку Українсько-канадському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP, організаторам поїздки та екскурсоводам за надану можливість відвідати передові українські підприємства та отримати корисну інформацію.
Страхова Карина, 41 МК