На думку викладачів кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи сьогодні студенти надають дедалі більшого значення можливості підкріпити теоретичні знання практичними навичками.

Відповідаючи на запитання стосовно мети виробничого навчання студенти найчастіше звертають увагу на цінний виробничий досвід і практичні навички (близько 70%). Поряд з цим, нинішні студенти більш прагматичні й підзаробити під час практики хочуть 90% респондентів. Кожен третій розраховує влаштуватися в компанію, в якій проходить практику, або завести корисні знайомства. Завдяки впровадженню дуальної системи навчання студенти стали більш мотивовані і добре розуміють користь і актуальність освіти.

Студенти спеціальності «Харчові технології» вже не вперше співпрацюють з компанією «Чумак» (м. Каховка). Останньою подією стала виробнича практика студентів 4-го курсів з 10 вересня по 2 жовтня 2018 року, на якій вони мали змогу ознайомитися з сучасними технологіями переробки томатів, що дозволяють максимально зберегти цінні компоненти вихідної сировини.

Працюючи разом з досвідченими технологами, студенти наочно побачили, як здійснюється виробничий процес виготовлення томатопродуктів на лініях, оснащених сучасним обладнанням.

Завідувач кафедри ХТтаГРС д.т.н., професор Прісс О.П. впевнена, що практичний досвід студентів в контексті реальної діяльності консолідує їхню віру у власні сили. В результаті студенти вважають себе більш компетентними і підготовленими до майбутньої професії.

Викладачі кафедри та студенти спеціальності «Харчові технології» щиро дякують Українському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) за підтримку та можливість практичної підготовки на підприємствах плодоовочевого напряму!

к.с.-г.н., ст. викл. Жукова В.Ф.