Овочівництво

Спеціальність:
садівництво та виноградарство
СВО:
Бакалавр
Курс:
3
Провідний викладач:
Коротка Ірина Олександрівна

Метою курсує є вивчення походження, класифікації овочевих рослин, опанування технології вирощування розсади, агровимоги овочевих культур до умов зовнішнього середовища, що є теоретичною основою технології вирощування овочевої продукції. Вивчаючи особливості обробітку грунту під овочеві культури, систему удобрення та захисту овочевих культур звернути увагу на відмінності від польових культур.

Завдання полягає в тому, щоб студенти засвоїли технологічні прийоми вирощування овочевих культур. Володіли сукупністю загальнокультурних та професійних компетенцій з питань походження, вимог овочевих рослин до умов навколишнього середовища, росту та розвитку, для застосовування в процесі фахової підготовки та наступної професійної діяльності.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:

–  стан і перспективу розвитку овочівництва;

– значення, класифікацію, способи розмноження;

– залежність інтенсивності росту і розвитку овочевих культур та їх урожайності від умов навколишнього середовища;

– наукові основи чергування овочевих культур;

– особливості обробітку грунту, системи удобрення та захисту овочевих культур та засоби управління цими агрозаходами враховуючи ресурси конкретних господарств та агрокліматичних умов.

      Студент повинен уміти:

– визначати норми висіву насіння, розсади овочевих культур;

– розпізнавати овочеві культури за насінням та сходах;

– розміщувати овочеві культури у зональних сівозмінах. Впроваджувати й засвоювати сівозміни;

– орієнтуватись в прийомах обробітку різного за механічним складом грунту під овочеві культури, системах удобрення та захисту.

Робоча програма дисципліни “Овочівництво” для здобувачів ступеня вищої освіти “Бакалавр” зі спеціальності 203 Садівництво та виноградарство (5 семестр)

Робоча програма дисципліни “Овочівництво” для здобувачів ступеня вищої освіти “Бакалавр” зі спеціальності 203 Садівництво та виноградарство (6 семестр)

Конспект лекцій дисципліни “Овочівництво” для здобувачів ступеня вищої освіти “Бакалавр” зі спеціальності 203 Садівництво та виноградарство (5 семестр)

Конспект лекцій дисципліни “Овочівництво” для здобувачів ступеня вищої освіти “Бакалавр” зі спеціальності 203 Садівництво та виноградарство (6 семестр)

Методичні вказівки дисципліни “Овочівництво” для здобувачів ступеня вищої освіти “Бакалавр” зі спеціальності 203 Садівництво та виноградарство (5 семестр)

Методичні вказівки дисципліни “Овочівництво” для здобувачів ступеня вищої освіти “Бакалавр” зі спеціальності 203 Садівництво та виноградарство (6 семестр)

Методичні вказівки до СР дисципліни “Овочівництво” для здобувачів ступеня вищої освіти “Бакалавр” зі спеціальності 203 Садівництво та виноградарство (5 семестр)

Програма навчання здобувачів ВО – силабус дисципліни “Овочівництво”  зі спеціальності 203 Садівництво та виноградарство