Проектування технологічних процесів в плодоовочівництві і виноградарстві

Спеціальність:
садівництво та виноградарство
СВО:
Бакалавр
Курс:
4
Провідний викладач:
Шкіндер-Барміна Анна Миколаївна

 

Мета курсу (інтегральна компетентність) — здобути на рівні бакалавра глибокі теоретичні знання та набути практичних навичок з проектування технологічних процесів в садівництві, овочівництві та виноградарстві, обґрунтування і використання системи машин для комплексної механізації вирощування та збирання сільськогосподарських культур. Формування у студентів знань та умінь з обґрунтовування й проектування структурних та функціональних схем, складу і параметрів технологічних процесів у плодоовочівництві та виноградарстві.

Основою технічного забезпечення вирощування продукції садівництва є сукупність технологічних ліній та машинних технологій.

Після вивчення дисципліни студенти повинні знати:

  • технологічні лінії та організацію ефективного використання комплексів машин та людських ресурсів стосовно конкретних виробничих умов;
  • розуміння принципів побудови виробничих процесів в плодоовочівництві та виноградарстві;
  • основи проектування часткових технологічних процесів і ліній;
  • механізовані технології впрошування та збирання основних плодових культур, овочів та винограду;
  • теоретичне обгрунтування складу машинно-тракторного парку для комплексної механізації;
  • технології вирощування плодової продукції та овочів;

теоретичні та практичні основи щодо розробки технологічних карт вирощування плодових насаджень та овочів.

Робоча програма навчальної дисципліни «Проектування технологічних процесів в плодоовочівництві і виноградарстві» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство»

Програма навчання здобувачів ВО – силабус з дисципліни «Проектування технологічних процесів в плодоовочівництві і виноградарстві» для спеціальності   203 – «Садівництво та виноградарство»