Завдання вивчення дисципліни “Спеціальне плодівництво”:
– Стан і перспективи розвитку плодівництва, значення морфологічних та біологічних особливостей плодових та ягідних культур;
– стійкість плодових культур до екологічних факторів зовнішнього середовища;
– розробка, удосконалення і реалізація прогресивних технологій вирощування посадкового матеріалу і продукції плодових і ягідних культур;
– розробка, удосконалення технологічних карт вирощування плодових і ягідних культур;
– контроль за станом насаджень та управління процесами формування врожаю;
– шляхи і способи підвищення якості продукції;
– забезпечення високої економічної ефективності технологій вирощування.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
Знати: стан і перспективи розвитку плодівництва, значення морфологічних та біологічних особливостей плодових, ягідних культур; стійкість до екологічних факторів зовнішнього середовища; закономірності формування врожаю; традиційні та інтенсивні технології вирощування плодів і ягід у різних ґрунтово-кліматичних зонах України, шляхи і способи підвищення якості продукції.
Вміти: розробляти, удосконалювати і реалізувати прогресивні технології вирощування плодових і ягідних культур із урахуванням біологічних особливостей росту і розвитку; розробляти та удосконалювати технологічні карти вирощування окремих плодових і ягідних культур, здійснювати біологічний контроль за станом насаджень та управляти процесами формування урожаю; розробляти та реалізовувати заходи щодо поліпшення якості та зменшення втрат продукції плодівництва; забезпечувати високу економічну ефективність технологій вирощування та їх екологічну чистоту.