«Іноземна мова за фаховим спрямуванням» (181 «Харчові технології»)

Спеціальність:
181 «Харчові технології»
СВО:
Бакалавр
Курс:
2C

Мета курсу – розвиток у студентів англомовної комунікативної компетенції у всіх видах іншомовної мовленнєвої діяльності (читанні, говорінні, аудіюванні, письмі), а, також, вдосконалення набутих на попередньому етапі навчання загальних (знання світу, соціокультурні знання, міжкультурне усвідомлення, вміння та навички, «компетенція існування», вміння учитися, мовна і комунікативна свідомість, загальні фонетичні здібності, евристичні вміння) та комунікативних компетенцій (лінгвістичної, лексичної, граматичної, семантичної, фонологічної, орфографічної).
Завдання курсу – розвиток навичок практичного володіння іноземною мовою в різних видах мовленнєвої діяльності в обсязі тематики, зумовленої потребами сфер майбутньої діяльності (особистої, публічної, професійної, освітньої) та вдосконалення вже набутих вмінь з лексики та граматики через опрацювання новітньої автентичної англомовної інформації, продукування діалогічного та монологічного мовлення у межах професійної та загальної тематики; переклад рідною мовою англомовних текстів фахового та загального характеру.
В результаті навчання англійської мови студент повинен:
знати лексичний матеріал в обсязі побутової, країнознавчої та фахової тематики; продуктивний граматичний мінімум студентів немовних закладів освіти, до якого включено: артиклі, граматичні часи Simple, Continuous, Perfect, активний та пасивний стан, інфінитив; неозначені займенники; ступені порівняння прикметників; числівники.
вміти розуміти розгорнуте мовлення академічного характеру стандартною мовою у нормальному темпі; читати з високим рівнем самостійності; брати активну участь у розгорнутих бесідах і дискусіях, обґрунтовуючи свої погляди; робити детальні описи та презентації з широкого кола загальних тем, використовуючи відповідну термінологію;
бути ознайомленим: з вимогами до володіння іноземними мовами відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти для рівня бакалавра (В1 – незалежний користувач).

 

Робоча програма (2С курс, 3 семестр)

Робоча програма (2С курс, 4семестр)

Перелік рекомендованої літератури (курс 2С)

Силабус