Навчальне кафе ТДАТУ – платформа професійної комунікації для майбутніх рестораторів. 4 квітня тут відбувся інтерактивний майстер-клас від  гастро-експерта Давида Саакяна – студента-магістра спеціальності  «Харчові технології», су-шефа «Veranda restaurant», який навчається і працює за дуальною системою освіти.

Давид поділився секретом приготування качиної грудки під соусом за інноваційною «Sous Vide» (су вид) технологією. Її суть полягає в приготуванні м’ясних чи інших напівфабрикатів у вакуум-упаковці з дотриманням точних температурних режимів. Метод вакуумування продукту запобігає випаровуванню вологи та летких ароматичних сполук, що забезпечує отримання соковитої консистенції, кращої текстури, покращує ароматичні характеристики, підвищує харчову цінність, а також подовжує тривалість зберігання. Сьогодні ця технологія активно впроваджується в прогресивних закладах ресторанного господарства. Дуже зацікавило учасників майстер класу і приготування яскравих ароматних соусів, оформлення і подача страви.

Найприємнішим моментом стала дегустація вишуканої страви. Студенти та викладачі кафедри ХТГРС мали змогу порівняти якість качиної грудки, приготованої за «Sous Vide» та традиційною технологіями. Всі погодились з перевагами інноваційного способу приготування.

Проведення подібних кулінарних заходів дозволяє отримати цінний практичний досвід і сприяє підвищенню якісної підготовки фахівців.

За матеріалами: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.