У рамках проєкту «Кам’яні вишиванки Нової Каховки — патріотичний меседж з минулого молоді сьогодні» для студентської молоді організовуються пізнавальні екскурсії.

Ініціатором долучення до краєзнавчої діяльності у ВСП «Новокаховський фаховий коледж ТДАТУ» виступила Валентина Дунда. Куратори циклової комісії фундаментальних та загальнотехнічних дисциплін підтримали пропозицію і студенти груп ЕЛ9120 та МПД9121 взяли участь у тематичній екскурсії містом.

Захід розпочався біля Літнього театру, студенти пройшлися парком, прослухали історичний нарис про будівництво міста, архітектурні особливості основних споруд. У екскурсійному маршруті наголос було зроблено саме на унікальну особливість Нової Каховки – кам’яні вишиванки, які вражають своєю неповторністю та майстерністю виконання.

Студентам були продемонстровані різні види зображень на будівлях міста, їхній вигляд після відновлювальних робіт силами волонтерів. У підсумковій частині екскурсії було зроблено наголос на необхідності збереження архітектурного багатства міста.

Здобувачі та викладачі щиро подякували Єлизаветі Євсеєвій, співзасновниці Новокаховського товариства охорони культурної спадщини, за змістовну та цікаву екскурсію.

ВСП «Новокаховський фаховий коледж ТДАТУ»