Яким має бути здоровий раціон людини, щоб з їжею отримувати всі необхідні організму речовини, витримувати щоденні фізичні і психологічні навантаження? Цьому питанню була присвячена онлайн-конференція між ізраїльським фахівцем з нутритивної терапії і здоровому харчуванню, натуропатом Поліною Фрейман, студентами спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа», викладачами кафедри ХТ та ГРС, членами громадської організації «Інтеркультурне гастрономічне коло».

Фахівець з Ізраїлю розповіла про місцеві практики просування принципів здорового харчування та підвищення обізнаності з цієї теми як в молодіжному середовищі, так і в населення в цілому. Було цікаво дізнатись про те, як впливають національність, віросповідання, рівень достатку на ставлення до здорового харчування в Ізраїлі.

Говорячи про сучасні тенденції в харчуванні, слід підтримати тезу про те, що «принципам здорового харчування необхідно вчитись»! Вчитися незалежно від того, скільки Вам років і який у Вас соціального стан. У всіх народів в здавна існували традиції харчування, перевірені досвідом багатьох поколінь.

Кафедра ХТ та ГРС неодноразово організовує online- та offline-зустрічі для обміну думками з цієї актуальної теми між обізнаними фахівцями з різних країн. Встановлення партнерських відносин з міжнародними експертами сприятиме взаємодопомозі та взаємопідтримці для вирішення головного завдання – виховання молоді через культуру харчування, адже це є інвестицією у власне здоров’я.

Кафедра ХТ та ГРС