ХОЛОДИЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ (М2)

Спеціальність:
133 Галузеве машинобудування
СВО:
Магістр
Курс:
2
Посилання:

Знати:

перспективи розвитку холодильного устаткування України; загальні принципи аналізу та методів розрахунку процесів і холодильного устаткування переробних підприємств; види сучасного холодильного устаткування, будову, принцип дії та правила ефективної експлуатації холодильного устаткування; методи розрахунку окремих вузлів холодильної машини; методи вибору систем охолодження камер і холодильної машини в цілому для охолодження камер; методи економії енергетичних ресурсів, води та підвищення економічної ефективності холодильного обладнання.

Вміти:

обґрунтовувати вибір холодильного устаткування відповідно до технологічних вимог; забезпечити  технічне обслуговування та ефективне використання холодильного устаткування.

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА

Основна
1. Большаков С.А. Холодильная техника и технология продуктов питания: Учебник для студ. высш. учеб. заведений / С.А. Большаков. – М.: Академия, 2003. –304 с.

2. Галимова Л.В. Абсорбционные холодильные машины и тепловые насосы: Курс лекций. – Астрахань, 1987. – 168 с.

3. Главацкая В.И. Механическое и холодильное оборудование предприятий общественного питания: Учебник для технол. отд-ний техникумов сов.
торговли и обществ. питания / В.И. Главацкая, И.Е. Киселева, Т.Н. Родникова. –3-е изд., перераб. и доп. – М.: Экономика, 1982. – 408 с.

4. Голянд М.М. Холодильное технологическое оборудование / М.М. Голянд, Б.Н. Малеванный. – М.: Пищевая промышленность, 1977. – 336 с.

5. Зайцев В.П. Холодильная техника / В.П. Зайцев. – М.: Гос. Издат-во торговой лит-ры, 1962. – 344 c.

6. Изучающим основы холодильной техники. Под общей редакцией Л.Д.Акимовой. М.: Издательство ХТ, 1996. – 144 с.

7. Колач С.Т. Холодильное оборудование для предприятий торговли и общественного питания / С.Т. Колач. Уч. пособие для студ. учреждений сред. проф. Образования. – М.: Академия, 2003. – 240 с.

8. Кочетков Н.Д. Холодильная техника / Н.Д. Кочетков. – М.: Машиностроение, 1966. – 408 с.

9. Лебедев П.Д. Теплообменные, сушильные и холодильные установки. Учебник для студентов технических вузов. Изд. 2-е, перераб. / П.Д. Лебедев. – М.: Энергия, 1972. – 320 с.

10. Масліков М.М. Холодильна технологія харчових продуктів: Навч. посіб. / М.М. Масліков – К.: НУХТ, 2007. – 335 с.

11. Холодильні установки: Підручник / 6-е вид., перероблене і доповнене / І.Г. Чумак, В.П. Чепурненко, С.Ю. Лар’яновський та ін.; За ред. І.Г. Чумака. – Одеса: Рефпринтінфо, 2006. – 550 с.

Допоміжна

1. Григоренко Н.П., Журавльов Ю.Г. Холодильные установки в сельском хозяйстве. Киев. «Урожай» 1981

2. Якшаров Б.П., Смирнова И.В. Справочник механики по холодильным установкам. Л.Агропромиздат. 1989

3. Быков А.В., и др. Холодильные машины и тепловые насосы. М. «Агропромиздат» 1988

4. Голянд М.М., Малеванный Б.Н. Холодильное технологическое оборудование М. «Пищевая промышленность» 1977

5. Холодильные машины. Справочник. М. «Легкая и пищевая промышленность» 1982

6. Бадылькес И.С., Данилов Р.Л. Абсорбционные холодильные машины. М. «Пищевая промышленность» 1966

7. Явнель Б.К. Курсовое и дипломное проектирование холодильных установок и систем кондиционирования воздуха. М. 1989

8. Контарович В.И., Гиль И.М. Устройство, монтаж и ремонт холодильных установок. М. «Агропромиздат» 1985

9. Лашутина Н.Г. Холодильная техника в мясной и молочной промышленности. М. «Агропромиздат» 1989.

10. Айзенберг В.Я. Длительное хранение плодов косточковых, винограда, некоторых овощей в замороженном виде и приготовление из них консервов//Хранение и переработка картофеля, овощей, плодов и винограда.- М., Колос, 1979.-С. 310-319.

11. Алмаши Э., Эрдеми Л., Шарой Т. Быстрое замораживание пищевых продуктов: пер. с венгер.- М.: Легкая и пищевая промышленность, 1981. – С.. – М.: Агропромиздат, 1986. -320с.

ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ

  1. Освітній портал ТДАТУ http://otsatu.edu.ua
  2. Наукова бібліотека ТДАТУ http://www.tsatu.edu.ua/biblioteka/
  3. Методичний кабінет кафедри ОПХВ ім. проф. Ф.Ю. Ялпачика.
  4. Сайт кафедри ОПХВ ім. проф. Ф.Ю. Ялпачика http://www.tsatu.edu.ua/ophv/
РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «Холодильне обладнання харчової промисловості» для здобувачів ступеня вищої освіти «Магістр» зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування»
СИЛАБУС з навчальної дисципліни «ХОЛОДИЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ»
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА ОЦІНКА ПАРАМЕТРІВ ПАРОВОЇ КОМПРЕСІЙНОЇ ХОЛОДИЛЬНОЇ УСТАНОВКИ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ВИРОБНИЦТВА ЛЬОДУ ЗА ДОПОМОГОЮ ЛЬОДОГЕНЕРАТОРУ
ЗАПРАВКА ХОЛОДОАГЕНТОМ ПАРОВОЇ КОМПРЕСІЙНОЇ ХОЛОДИЛЬНОЇ МАШИНИ
ПЕРЕВІРКА ХОЛОДИЛЬНОГО КОНТУРУ ХОЛОДИЛЬНОЇ МАШИНИ НА ВІДСУТНІСТЬ ВИТІКАННЯ ХОЛОДОАГЕНТА ЗА ДОПОМОГОЮ ЕЛЕКТРОННОГО ТЕЧЕШУКАЧА
ХОЛОДИЛЬНЕ ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЗАМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
ХОЛОДИЛЬНЕ ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ОХОЛОДЖЕННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
ХОЛОДИЛЬНЕ ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ РОЗМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
ВАКУУМУВАННЯ ПАРОВОЇ КОМПРЕСІЙНОЇ ХОЛОДИЛЬНОЇ МАШИНИ
ВИВЧЕННЯ КОНСТРУКЦІЇ КОМПРЕСОРІВ ПАРОВОЇ КОМПРЕСІЙНОЇ ХОЛОДИЛЬНОЇ МАШИНИ
ВИВЧЕННЯ КОНСТРУКЦІЇ КОНТРОЛЬНО-ВИМІРНИХ ПРИЛАДІВ ТА АВТОМАТИКИ ХОЛОДИЛЬНОЇ УСТАНОВКИ
ВИВЧЕННЯ КОНСТРУКЦІЇ ПАРОВОЇ КОМПРЕСІЙНОЇ ХОЛОДИЛЬНОЇ УСТАНОВКИ НА ПРИКЛАДІ ПОБУТОВОГО ХОЛОДИЛЬНИКА КХ-240
ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ РОЗПОДІЛУ ПОВІТРЯ ПРИМІЩЕНЬ, ЯКІ ОХОЛОДЖУЮТЬСЯ
ДОСЛІДЖЕННЯ ФРИЗЕРІВ ПЕРІОДИЧНОЇ ДІЇ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА МОРОЗИВА
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА ОЦІНКА КОЕФІЦІЄНТА ТЕПЛОПРОВІДНОСТІ ХОЛОДИЛЬНОЇ ШАФИ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА ОЦІНКА ПАРАМЕТРІВ КОМПРЕСОРА ОБ’ЄМНОЇ ДІЇ
Лекція 1. ВСТУП
Лекция 2. КЛАСИФІКАЦІЯ ХОЛОДИЛЬНИХ МАШИН
Лекция 3. ПАРОКОМПРЕСІЙНІ ХОЛОДИЛЬНІ МАШИНИ
Лекція 4. КОМПРЕСОРИ ДЛЯ ХОЛОДИЛЬНОГО УСТАТКУВАННЯ
Лекция 5. ТЕПЛООБМІННІ АПАРАТИ ХОЛОДИЛЬНИХ МАШИН
Лекція 6. ПРИЛАДИ АВТОМАТИЗАЦІЇ ХОЛОДИЛЬНИХ МАШИН
Лекция 7. АБСОРБЦІЙНІ ХОЛОДИЛЬНІ МАШИНИ. ПАРОЕЖЕКТОРНІ ТА ІНШІ ХОЛОДИЛЬНІ МАШИНИ
Лекция 8. ХОЛОДИЛЬНЕ ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЗАМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ