Знати:
- основні напрямки розвитку технічного прогресу в області розробки конструкцій машин і обладнання для забою тварин і птиці, обробки субпродуктів, кишок, виробництва тваринних жирів, переробки м’яса і виробництва ковбасних виробів;
- конструкцію машин і обладнання для забою тварин і птиці, обробки субпродуктів, кишок, виробництва тваринних жирів, переробки м’яса і виробництва ковбасних виробів;
- правила експлуатації, регулювання й використання машин і обладнання для забою тварин і птиці, обробки субпродуктів, кишок, виробництва тваринних жирів, переробки м’яса і виробництва ковбасних виробів.
- основні напрямки розвитку технічного прогресу в області розробки конструкцій машин і обладнання для виробництва молочної продукції;
- конструкцію машин і обладнання для виробництва молочної продукції;
- правила експлуатації, регулювання й використання машин і обладнання виробництва молочної продукції.
Вміти:
- складати технологічні й кінематичні схеми й опис технологічного процесу роботи машин і обладнання для забою тварин і птиці, обробки субпродуктів, кишок, виробництва тваринних жирів, переробки м’яса і виробництва ковбасних виробів;
- підготувати до використання машини і обладнання для забою тварин і птиці, обробки субпродуктів, кишок, виробництва тваринних жирів, переробки м’яса і виробництва ковбасних виробів.
- складати технологічні, кінематичні схеми і описання технологічного процесу роботи машин та обладнання для виробництва молочної продукції;
- підготувати до використання машини і обладнання для виробництва молочної продукції.
РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА
Основна
- Механізація переробки і зберігання плодоовочевої продукції: Навч. посібник / О.В. Дацишин, О.В. Гвоздєв, Ф.Ю. Ялпачик, Ю.П. Рогач; За ред.. О.В. Дацишина – К.: Мета, 2003. – 288 с.
- Технологічне обладнання зернопереробних та олійних виробництв. / За ред О.В. дацишина. Навч. Посібник.// О.В. Дацишин, А.І. Ткачук, О.В. Гвоздєв, Ф.Ю. Ялпачик, В.О. Гвоздєв. – Вінниця: Нова книга, 2008. – 488 с.
- Гвоздєв О.В. Машини та обладнання хлібопекарського виробництва: Підручник / О.В. Гвоздєв, Ф.Ю. Ялпачик, В.О. Олексієнко – Мелітополь: ТОВ «Видавничий будинок ММД», 2010. – 312 с.
- Бутковский В.А.Технологии зерноперерабатывающих производств./ В.А. Бутковский, А.И. Мерко, Е.М. Меншиков. – М.: Интеграф сервис, – 1999 – 472с.
- 5.Демский А.Б. Комплектные зерноперерабатывающие установки малой мощности. /А.Б. Демский – М.: ДеЛи принт, 2004. – 264 с.
- 6.Обладнання підприємств переробної і харчової промисловості / І.С. Гулий, М.М. Пушанко, Л.О. Орлов та інш. За ред. Гулого І.С. – Вінниця; Нова книга. 2001 – 576с.
- Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв/ О.Т. Лисовенко, О.А. Руденко – Грицюк, І.М. Литовченко та ін.. К.: Наукова думка. 2000. – 283 с.
- 8.Гвоздев А.В. Механизация переработки зерна на муку, крупы и растительное масло. Курс лекцій./А.В. Гвоздев – Мелітополь, ТДАТА. – 2002. 120 с.
- 9.Гвоздев А.В. Механизация производства хлебобулочных, мучных кондитерских и макаронных изделий. Курс лекцій./ А.В. Гвоздев – Мелітополь, ТДАТА. – 2002. 64 с.
- Сиротюк С.В. Механізація переробки та зберігання продукції рослинництва: Курс лекції – 2-е вид. / С.В. Сиротюк – Львів: ЛДАУ, 2000 – 249с.
Допоміжна
- Галицький Р.Р. Оборудование зерноперерабатывающих предприятий./ Р.Р. Галицький – М.: Агропромиздат, 1990 – 271 с.
- Егоров Г.А. Технология и оборудование мукомольно-крупяного и комбикормового производства. /Г.А. Егоров – М.: Колос, 1978 – 218 с.
- Переработка продукции растительного и животного происхождения / Богомолов А.В., Перцевой Ф.В., Сафонова О.Н. и др. – Санкт-Петербург: Гиорд. 2001 – 356 с.
- Технологическое оборудование предприятия по хранению и переработке зерна / А.Я. Соколов, В.Ф. Журавлев, В.Н. Душин и др.; Под ред. А.Я. Соколова – М.: Колос, 1984 – 445с.
- Филин В.М. Шелушение зерна крупяных культур. Совершенствование технологического оборудования./ В.М.Филин, Д.В. Филин – М.: Де Ли принт, 2002 – 135с.
- Шмат К.І Технологія і обладнання для зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. / К.І Шмат, Г.Ю. Діневич,В.В. Караманов, Г.І. Іванов. Херсон: Олді – плюс. 2002.- 206 с.
- Куликов В.Н. Оборудование предприятий элеваторов и зерноперерабатывающей промышленности. Справочник. / В.Н. Куликов, М.Б. Миловидов – М Агропромиздат, 1991-383 с.
- Камінський В.Д. Переробка та зберігання сільськогосподарської продукції./ В.Д. Камінський, М.Б.Бабіч. Аспект, Одеса, 2000 г.
- Трисвяцкий Л.А. Хранение и технология сельскохозяйственных продуктов./ Л.А Трисвяцкий – М.: Колос, 1983 – 383 с.
- Масликов В.А. Технологическое оборудование производства растительных масел./ В.А Масликов М. Пищевая промышленность, 1974 – 440с.
- Гринберг Е.И. Производство крупы. / Е.И. Гринберг – М.: Агропромиздат,1986.– 208 с.
- Жислин Я.М. Технология и оборудование крупяного производства./ Я.М. Жислин – М.: Колос, 1966.
- Назаров Н. И. Технология макаронных изделий. / Н.И. Назаров -М. , Пищ. пром-сть,1978. – 285 с .
- Технология кондитерских изделий / Г. А. Маршалкин и др. – М. : Пищ. пром-сть, 1979. – 446 с.
- Лисовенко А. Т. Технологическое оборудование хлебозаводов и пути его совершенствования. / А.Т. Лисовенко – М. : Лег. пром-сть, 1982 – 208 с
- Чернов М.Е. Оборудование предприятий макаронной промышленности./ М.Е. Чернов – М.: Пищ. пром-сть, 1978. – 442 с.
- Сигал М.Н. Оборудование предприятий пищевой промышленности. / М.Н. Сигал – М.: пищ. пром-сть; 1978. – 442 с.
- Михелев А.А. Справочник по хлебопекарному производству. Т. 1 Оборудование н тепловое хозяйство. / А.А. Михелев М: Пищевая промышленность, 1977-368 с
- Назаров Н.И. Технология и оборудование пищевых производств./ / Н.И. Назаров – М: Пищевая промышленность 977-352 с.
- Полтарак М.И. Технологическое оборудование предприятий хлебопекарной промышленности. Справочник. / М.И. Полтарак – К.: Урожай, 1989, 200с.
- Буров Л.А. Технологическое оборудование макаронных предприятий./ Л.А. Буров, Г.М. Медведев М: пищевая промышленность., 1980 – 248с.
- Дикис М.Я.Технологическое оборудование консервных заводов. /М.Я. Дикис, А.Н. Мальский – М.: Пищ. пром-сть, 1973. – 423 с.
- Комплексы оборудования по производству плодовоовощных, овощных и фруктовых консервов – Одесса СКТБ подмаш, 1990. – 90 с.
- Ситников Е.Д. Оборудование консервных заводов./ Е.Д. Ситников, В.А. Качанов – М :Лег. и пищ. пром-сть, 1983. – 408с.
- Технологическое оборудование консервных заводов /М.С.Аминов,М.Я. Дикис, А.Н. Мальский. А.К. Гладушняк. – М.: Агропромиздат, 1986. -320с.
ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ
- Освітній портал ТДАТУ http://op.tsatu.edu.ua/login/index.php
- Наукова бібліотека ТДАТУ http://www.tsatu.edu.ua/biblioteka/
- Методичний кабінет кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика.
- Сайт кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика http://www.tsatu.edu.ua/ophv/