DSC_6297

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 06.12.2017 р. № 1572 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2017/2018 навчальному році» Таврійський державний агротехнологічний університет визначений як базовий вищий навчальний заклад для проведення II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв».

Організація проведення цього відповідального заходу була покладена на науково-педагогічний персонал та співробітників кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика. Була проведена кропітка підготовча робота і, нарешті,  16 травня 2018 року розпочав свою роботу II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв». Для визначення найкращих в Мелітополі зібралися 119 переможців І етапу олімпіади, який проводився у кожному із 14 вищих навчальних закладів, що відрядили своїх представників для участі в фінальному етапі. Після реєстрації, що відбувалася в холі головного корпусу університету, гості відвідали кафедру ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика, де для них були проведені ознайомчі екскурсії по лабораторіям кафедри з демонстрацією діючого лабораторного обладнання та дегустацією продуктів, що на ньому виробляються.

Голова оргкомітету олімпіади проректор з науково-педагогічної роботи Ломейко Олександр Петрович та голова журі олімпіади в.о. завідувача кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика Загорко Надія Петрівна ознайомили гостей зі структурою університету, розповіли як здійснюється теоретична та практична підготовка майбутніх спеціалістів, які вивчаються дисципліни, яке лабораторне обладнання при цьому використовується.

Учасники олімпіади мали змогу на власні очі побачити як виробляються вершкове масло та рослинна олія, випікається хліб, готуються пончики, чіпси, виробляється морозиво, солодка вата та попкорн і мали змогу покуштувати свіжий духмяний хліб, чебуреки, фруктове та вершкове морозиво та запашні пончики.

Після ознайомлення з кафедрою гості, згідно програми проведення олімпіади прийняли участь в офіційному відкритті ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв».

DSC_6326 DSC_6354DSC_6318DSC_6316