Згідно затвердженого на засіданні кафедри графіку проведення олімпіад 28 листопада 2019 р. відбувся 1 тур олімпіади  з дисципліни «Процеси і апарати» серед студентів 4 курсу спеціальності «Галузеве машинобудування» під керівництвом викладачів доц., к.т.н. Бойка В.С та доц., к.т.н. Тарасенко В.Г.

Навчальна дисципліна «Процеси і апарати» відноситься до нормативних дисциплін при підготовці здобувачів вищої освіти освітнього рівня «Бакалавр». Дисципліна «Процеси і апарати» є спеціальною інженерною дисципліною, в якій вивчаються теоретичні та інженерні основи харчової і переробної техніки і технології, систематизуються і розвиваються знання студентів з основних, типових для усіх галузей харчових виробництв процесів, апаратів і обладнання.

Вивчення дисципліни «Процеси і апарати»  має на меті дати студентам знання теоретичних основ і кінетичних закономірностей основних процесів харчових та переробних виробництв, навчити складати рівняння матеріальних і теплових балансів процесів і апаратів, дати пристрій і принцип роботи типових апаратів, навчити розв’язувати практичні задачі з визначенню параметрів процесу і підбору обладнання, навчити розраховувати та проектувати апарати для реалізації основних процесів харчових виробництв. На лабораторних заняттях закріплюються теоретичні знання, здобуваються навики експериментального дослідження і обробки експериментальних даних.

В ході проведення олімпіади студентам було запропоновано вирішити теоретичні і практичні завдання з дисципліни «Процеси і апарати» .

Розподіл місць за результатами виконання завдань олімпіади:

  • 1-е місце – Соколенко М.М. (41ГМ) – 1 місце
  • 2-е місце – Колєснік О.П. (41ГМ) – 2 місце
  • 3-е місце – Тетервак І.Р., Четвертак В.С. (41 ГМ) – 3 місце.

Вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів у навчанні!

1

2

3

4

Інформаційний супровід: Тарасенко В.Г., доцент кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика