На кафедрі обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика, при підтримці Українського проекта бізнес-розвитку плодоовочівництва, вийшов з друку підручник «Процеси і апарати харчових виробництв. Теплообмінні процеси».

СнимокПроцеси і апарати харчових виробництв. Теплообмінні процеси Підручник  / В.С. Бойко, К.О. Самойчук, В.Г. Тарасенко,  О.П. Ломейко. –  Мелітополь: видавничо–поліграфічний центр «Lux» 2020.  330 с.

Обсяг і зміст навчального матеріалу за темами відповідає графіку освітнього процесу. Структура кожної теми поєднує фундаментальні закони з науковими та інженерними тенденціями в області, що розглядається.

Направленість викладення матеріалу були обрані таким чином, щоб інженер-технолог міг отримати необхідні відомості про раціональну експлуатацію машин і апаратів з мінімальними матеріало- і енерговитратами та з максимальним використанням потужності обладнання, а інженер-механік -відомості про розробку машин і апаратів, розрахунок їхніх оптимальних розмірів, енерго- і металоємність і економічну ефективність.

При написанні навчального посібника була використана інформація дорадчої служби «Запорізький Інформаційно-консультаційний центр «Агро-Таврія», Таврійського державного агротехнологічного університету та матеріали діяльності «Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва».

Інформаційний супровід: д.т.н., доцент кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика Кирило Самойчук