В 2020-2021 навчальному році регулярно проходили засідання студентського наукового гуртка під керівництвом доцента кафедри Петриченка С.В. за тематикою «Дослідження фізико-механічних та реологічних характеристик сільськогосподарської сировини та продуктів її переробки».
До складу гуртка входять студенти 22СГМ групи: Вилущак І.С., Глушко Ю.Ю., Мартинович Ю.В., Тішин В.С.
У другому семестрі були розглянуті наступні питання:
- Визначення поверхневих властивостей харчових продуктів
- Визначення реологічних властивостей неньютонівських рідин
- Спрямоване регулювання структурно-механічних властивостей харчових продуктів
- Використання реологічних властивостей сировини під час удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв
Результати досліджень були відображені в статтях, опублікованих в збірниках наукових праць:
- Тішин В.С. Аналіз конструкції машини для очищення коренеплодів. // Збірник наукових праць магістрантів та студентів. Мелітополь: ТДАТУ, 2021. с. 118-119.
- Глушко Ю.Ю. Установка для сушіння макаронніх виробів. // Збірник наукових праць магістрантів та студентів. Мелітополь: ТДАТУ, 2021. с.95-96.
- Вилущак І.І. Статичні змішувачі для безперервного змішування рідин. // Збірник наукових праць магістрантів та студентів. Мелітополь: ТДАТУ, 2021. с. 64-66.
- Тішин В.С. Розробка установки для подрібнення сухого молока. // Збірник наукових праць магістрантів та студентів. Мелітополь: ТДАТУ, 2021. с. 50-51.
За участю студента Вилущака І.С. була оформлена і подана до патентного відділу заявка на корисну модель «Струминний насос».
Сергій Петриченко
к.т.н., доцент кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика