В 2020-2021 навчальному році регулярно проходили засідання студентського наукового гуртка під керівництвом доцента кафедри Петриченка С.В. за тематикою «Дослідження фізико-механічних та реологічних характеристик сільськогосподарської сировини та продуктів її переробки».

До складу гуртка входять студенти 22СГМ групи: Вилущак І.С., Глушко Ю.Ю., Мартинович Ю.В., Тішин В.С.

У другому семестрі були розглянуті наступні питання:

  1. Визначення поверхневих властивостей харчових продуктів
  2. Визначення реологічних властивостей неньютонівських рідин
  3. Спрямоване регулювання структурно-механічних властивостей харчових продуктів
  4. Використання реологічних властивостей сировини під час удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв

Результати досліджень були відображені в статтях, опублікованих в збірниках наукових праць:

За участю студента Вилущака І.С. була оформлена і подана до патентного відділу заявка на корисну модель «Струминний насос».

Сергій Петриченко

к.т.н., доцент кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика