Підсумки ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності “Обладнання переробних і харчових виробництв”

З 16 по 18 травня 2018 р. в Таврійському державному агротехнологічному університеті на кафедрі Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю.Ялпачика відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв».

В ІІ етапі Олімпіаді прийняли участь 115 переможців І етапу, який проводився у кожному із 14 вищих навчальних закладів, що відрядили своїх представників для участі в фінальному етапі. Зокрема, це

  • Вінницький національний аграрний університет;

  • Дніпровський державний аграрно-економічний університет;

  • Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського;

  • Луцький національний технічний університет;

  • Львівський національний аграрний університет;

  • Миколаївський національний аграрний університет;

  • Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»;

  • Національний університет харчових технологій;

  • Таврійський державний агротехнологічний університет;

  • Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя;

  • Український державний хіміко-технологічний університет;

  • Харківський державний університет харчування та торгівлі;

  • Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка;

  • Центральноукраїнський національний технічний університет.

Учасники змагались у застосуванні здобутих у процесі навчання знань, умінь і навичок, а також у професійній підготовці майбутніх фахівців зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв». Журі Олімпіади відзначило високий рівень учасників Олімпіади, причому не тільки при виконанні письмових і тестових завдань, а і при виконанні графічної частини, що свідчить про значну увагу до практичної підготовки здобувачів вищої освіти.

Олімпіада складалась з трьох турів:

  1. Виконання письмового завдання, яке включало питання класифікації, конструкції та теоретичних основ розрахунку обладнання переробних і харчових виробництв.

  2. Виконання комп’ютерних тестових завдань.

  3. Креслярсько-графічна частина – виконання робочого креслення деталі з використанням комп’ютерного програмного забезпечення.

Перевіривши роботи конкурсантів, журі Олімпіади вирішило розподілити місця наступним чином та нагородити дипломами:

І місце – Шац Віктор Михайлович, Таврійський державний агротехнологічний університет;

ІІ місце:

  • Чаплюн Дмитро Олександрович, Харківський державний університет харчування та торгівлі;

  • Стахів Олег Богданович, Національний університет харчових технологій;

  • Небога Антон Олександрович, Центральноукраїнський національний технічний університет;

  • Сорочук Владислав Вікторович, Луцький національний технічний університет.

ІІІ місце:

  • Лебідь Михайло Романович, Таврійський державний агротехнологічний університет;

  • Гвозденко Дмитро Ігорович, Миколаївський національний аграрний університет;

  • Бабаєв Ігор Олександрович, Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка;

  • Островчук Олена Олександрівна, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського.

Близько третини кращих студентів, що приймали участь в Олімпіаді, були нагороджені грамотами за різними номінаціями.

За час проходження олімпіади студенти та керівники делегацій ознайомились із матеріальною та навчально-методичною базою кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю.Ялпачика» ТДАТУ, яка є однією з найкращих в Україні за цією спеціальністю та налічує десятки одиниць діючого лабораторного обладнання. Гості мали змогу побачити обладнання в роботі та продегустувати готову продукцію: хліб і борошняні кондитерські вироби, пончики, чіпси, ковбаси, чебуреки, вершкове та фруктове морозиво, вершкове масло, сир, бринзу та багато чого іншого.

Крім виконання завдань Олімпіади і ознайомлення з університетом та містом всі бажаючі конкурсанти та представники вищих навчальних закладів – учасників Олімпіади мали змогу:

–   відвідати спортивно-оздоровчий комплекс університету «Салют», розташований на мальовничому узбережжі Азовського моря в с.м.т. Кирилівка;

  • вболівати за команду факультету ІКТ у фіналі КВК на кубок ректора ТДАТУ;

  • взяти участь у акції «День вишиванки у ТДАТУ».

Корисна для майбутніх фахівців та насичена подіями всеукраїнська студентська олімпіада з Обладнання переробних і харчових виробництв залишила надзвичайно приємні враження у всіх учасників. Гостинний Таврійський університет чекає нової зустрічі з учасниками Олімпіади наступного року!