Керівником студентського наукового гуртка «Дослідження процесу переробки зернової, рослинної сировини» є кандидат технічних наук Олексієнко Вадим Олександрович.

Снимок

Студенти Левадній Д.О. 11 МБГМ, Білошицький І.Ю. 31 ГМ, Савісько А.Ю. 31 ГМ, Шевченко В.Є. 31 ГМ на заняттях гуртка поглиблено вивчають процеси сепарування, подрібнення, пресування і гранулювання рослинної сировини згідно затвердженого плану роботи.

Члени гуртка на протязі осіннього семестру проводили аналіз існуючих технологій переробки зернових і олійних культур, ознайомились з виробничим процесом на ТОВ «Мелітопольський елеватор», вивчали фактори, що впливають на ефективність подрібнення зернових матеріалів та пресування вторинної сировини.

За результатами досліджень були підготовані наступні публікації:

1 Білошицький І.Ю., Олексієнко В.О. Аналіз ефективності подрібнення зерна дробарками. VII Всеукраїнська науково-технічна конференція магістрантів і студентів ТДАТУ. Механіко-технологічний факультет: матеріали VII Всеукр. наук.-техн. конф., 11-22 листопада 2019 р. Мелітополь: ТДАТУ, 2019. с. 12.

2 Левадній Д.О., Олексієнко В.О. Способи водопідготовки і методи очистки води // Збірник наукових праць магістрантів та студентів. Мелітополь: ТДАТУ, 2019. С. 96–97.

3 Білошицький І.Ю., Олексієнко В.О. Удосконалення робочого органу для формування тістових заготовок // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених: «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді » 3 квітня 2019 р. – Харків : ХДУХТ, 2019. – С.268.

4 Савісько А.Ю., Олексієнко В.О. Модернізація зернового сепаратора з горизонтальним розміщенням сита // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених: «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді » 3 квітня 2019 р. – Харків : ХДУХТ, 2019. – С.294.

5 Шевченко В.Є., Олексієнко В.О. Підвищення ефективності роботи просіювача борошна // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених: «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді» 3 квітня 2019 р. – Харків : ХДУХТ, 2019. – С.310.

Снимок

Снимок

Інформаоційний супровід: к.т.н., доцент Вадим Олексієнко