Керівниками гуртку є д.т.н., доц. К.О. Самойчук., к.т.н., доц. Н. О. Паляничка та асистент О. О. Ковальов. До студентського активу групи входять студенти 21 МБГМ гр. М. Р. Лебідь., 21 ГМ гр. К. С. Кузьмін., 41 ГМ гр. М. М. Соколенко., 12 МБГМ гр. Д. А. Зотов., 41 ГМ гр. В. С. Четвертак., 41 ГМ гр. І. Р. Тетервак., 41 ГМ О. П. Колеснік.

Робота гуртку проходила згідно затвердженого завідуючим кафедрою плана робіт, зокрема:

  • у січні членами гуртку вирішувалась задача по розробці схеми лабораторного зразка струминно-поршньового гомогенізатора молочних емульсій;
  • у лютому-першій половині березня члени групи переймались питанням виготовлення лабораторної установки струминно-поршньового гомогенізатора молочних емульсій.

Надалі в зв’язку з реалізацією карантинних заходів пов’язаних з пандемією COVID-19 робота членів гуртку проходила в індивідуальному режимі онлайн-конференцій на баз платформи ZOOM. Результати роботи студентського наукового гуртка за тематики оптимізації процесу диспергування молочних емульсій були представлені перед колективом на засіданні кафедри ОПХВ від 28.05.2020.

На протязі першої половини семестру (з середини січня до середини березня) заняття гуртку проходили через понеділок з 14.00 до16.00 в аудиторії 8.305. За результатами роботи наукового гуртка членами групи було написано

2 патенти. Отримано:

– патент на корисну модель 121120 Роторно-пульсаційний апарат з ротором, що вібрує/ Кюрчев В.М., Дейниченко Г.В., Самойчук К.О., Пацький І.Ю.

– патент на корисну модель 141748 Роторно-пульсаційний апарат / Кюрчев В. М., Самойчук К. О., Щербаков Д. В.

Опубліковано 10 тез доповідей, зокрема:

Кузьмін К.С. Ковальов О.О. Обґрунтування коефіцієнта струминно-щілинної гомогенізації// Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених: «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді » 8 квітня 2020 р. – Харків : ХДУХТ, 2020. – С.204.

Колеснік О.П. Ковальов О.О. Стабільність емульсії під час диспергування в струминно-щілинному гомогенізаторі молока// Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених: «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді » 8 квітня 2020 р. – Харків : ХДУХТ, 2020. – С.201.

Кузьмін К.С., Ковальов О.О. Технологічні способи забезпечення стабільності дисперсної фази при гомогенізації молока // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Досягнення та перспективи галузі виробництва, переробки і зберігання сільськогосподарської продукції». м. Кропивницький, 9-11 квітня 2020 р. Кропивницький, 2020. С 62 – 64.

Заугольніков М.С., Паляничка Н.О. Удосконалення конструкції головки клапанного гомогенізатора // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Досягнення та перспективи галузі виробництва, переробки і зберігання сільськогосподарської продукції». м. Кропивницький, 9-11 квітня 2020 р. Кропивницький, 2020. С. 64-66.

Лебідь М.Р., Кузьмін К.С., Самойчук К.О. Пульсаційний гомогенізатор для рідких продуктів. Збірник наукових праць магістрантів та студентів. Мелітополь: ТДАТУ, 2020. с.  25-26.

Кузьмін К.С., Водяницький І.О.,  Ковальов О.О. Зниження енерговитрат у струминно-щілинному гомогенізаторі молока. Збірник наукових праць магістрантів та студентів. Мелітополь: ТДАТУ, 2020.  с. 135-136.

Колеснік О.П., Соколенко М.М.,  Ковальов О.О. Підвищення якості гомогенізації в пульсаційному гомогенізаторі молока. Збірник наукових праць магістрантів та студентів. Мелітополь: ТДАТУ, 2020.  с. 141-142.

Слід зазначити, що незважаючи на проведення заходів проти поширення штаму COVID-19 робота гуртку проходила продуктивно, а її результати представлені не лише в збірнику наукових праць студентів і магістрантів ТДАТУ, але й на наукових конференціях 9-11 квітня 2020 р (м. Кропивницький) та 8 квітня 2020 р на науково практичній конференції ХДУХТ.

Інформаційний супровід: д.т.н., доцент Кирило Самойчук