У зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації засідання наукового гуртка «Дослідження процесу об’ємного формування продуктів» у листопаді проходили дистанційно за допомогою сервісу відео-конференцій Zoom. 26.11.20 р. відбулось заключне засідання студентського наукового гуртка, на якому підвели підсумки роботи у 1 семестрі 2020-2021 навчального року.

Керівники студентського наукового гуртка доценти Бойко В. С. і Тарасенко В. Г. доклали всіх зусиль, щоб засідання проходили цікаво і плідно. До складу студентського активу наукового гуртка увійшли студенти 11 СГМ групи Михайлюк А., Юрченко С., Фоменко С. і Сичов В.

За планом роботи студентського наукового гуртка, який був затверджений завідувачем кафедри на початку семестру, здійснювалась діяльність, яка була направлена на:

  1. Аналіз існуючих схем технологічного процесу об’ємного формування продуктів
  2. Вивчення елементів теорії витікання неньютоновської рідини
  3. Розробка схеми експериментальної установки для об’ємного формування продуктів.

За результатами роботи наукового гуртка студенти підготували тези до студентського збірника наукових праць ТДАТУ, який вийде друком на початку 2021 р.

Віра Тарасенко, доцент кафедри ОПХВ імені професора Ф. Ю. Ялпачика