07.10.2020 в аудиторії 8.305 проходило засідання наукового гуртку за напрямом “Оптимізація процесу диспергування молочних емульсій”. Керівниками гуртку є д.т.н., доц. К.О. Самойчук., к.т.н., доц. Н. О. Паляничка та асистент О. О. Ковальов. До студентського активу групи входять студенти 14 МБАІ гр. М. Р. Лебідь., 31 ГМ гр. К. С. Кузьмін., 11 МБГМ гр. М. М. Соколенко., 41 ГМ гр. І. О. Водяницький., 11 МБГМ О. П. Колеснік., 14 МБАІ гр. Т. В. Фурдак.

Робота гуртку проходила згідно затвердженого завідуючим кафедрою плана робіт. Заняття гуртку проходили через середу по розкладу зеленого тижня з 13.45 до15.20 в аудиторії 8.305. За результатами роботи наукового гуртка членами групи було опубліковано 5 тез доповідей, зокрема:

Кузьмін К.С., Ковальов О.О. Оптимальні параметри струминно-щілинного гомогенізатора молока з роздільною подачею вершків // Інноваційні технології в агропромисловому комплексі: матеріали І Всеукраїн. Наук.-практ. Інтернет-конференції (Мелітополь, 01-30 вересня 2020 р.) / ТДАТУ: ред.. кол. В.М. Кюрчев, В.Т. Надикто. – Мелітополь: ТДАТУ, 2020. – С. 70 – 72..

Кузьмін К.С., Ковальов О.О. Сили, які обумовлюють подрібнення жирової кульки в струминно-щілинному гомогенізаторі молока // Інноваційні технології в агропромисловому комплексі: матеріали І Всеукраїн. Наук.-практ. Інтернет-конференції (Мелітополь, 01-30 вересня 2020 р.) / ТДАТУ: ред.. кол. В.М. Кюрчев, В.Т. Надикто. – Мелітополь: ТДАТУ, 2020. – С. 73 – 76.

Ковалев А.А., Лебідь М.Р. Использование струйного диспергатора для получения мелкодисперсных эмульсий // Інноваційні технології в агропромисловому комплексі: матеріали І Всеукраїн. Наук.-практ. Інтернет-конференції (Мелітополь, 01-30 вересня 2020 р.) / ТДАТУ: ред.. кол. В.М. Кюрчев, В.Т. Надикто. – Мелітополь: ТДАТУ, 2020. – С. 82 – 87.

Ковальов О.О., Пачко К.Г. Економічна ефективність струминно-щілинного диспергатора молочних емульсій // Інноваційні технології в агропромисловому комплексі: матеріали І Всеукраїн. Наук.-практ. Інтернет-конференції (Мелітополь, 01-30 вересня 2020 р.) / ТДАТУ: ред.. кол. В.М. Кюрчев, В.Т. Надикто. – Мелітополь: ТДАТУ, 2020. – С. 87 – 90.

Ковальов О.О., Фурдак Т.В. Забезпечення якості продукту при гомогенізації в пульсаційному диспергаторі молока. // Інноваційні технології в агропромисловому комплексі: матеріали І Всеукраїн. Наук.-практ. Інтернет-конференції (Мелітополь, 01-30 вересня 2020 р.) / ТДАТУ: ред.. кол. В.М. Кюрчев, В.Т. Надикто. – Мелітополь: ТДАТУ, 2020. – С. 70 – 72.

Зважаючи на високу вірогідність впровадження дистанційного навчання в зв’язку з загрозою виникнення пандемії COVID-19, члени наукового гуртку скоригували плани проведення досліджень. Було узгоджено тематику тез, які готуються до видання у матеріалах Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції “Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв”, яка відбудеться 24.11.2020р.

Інформаційний супровід: д.т.н. Кирило Самойчук

асистент кафедри ОПХВ  Олександр Ковальов