07.12.2021р. на кафедрі Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ялпачика, було проведене засідання наукового гуртку, керівниками якого є к.т.н., доцент Бойко В.С. та ассистент Червоткіна О.О. До студентського активу гуртка входять здобувачі вищої освіти 11МБ ГМ групи Водяницький І.О., та 41 ГМ групи: . Шестак А.О., Крєстов В.Г.

Під кінець зимового семестру були підведені результати роботи гуртку за 2021-2022 навчальний рік.

Робота гуртку проводилась в понеділок по зеленому тижні на пятій парі, згідно плану роботи, затвердженого завідуючим кафедрою ОПХВ імені Ф.Ю. Ялпачика. Зокрема до впровадження дистанційної форми навчання активом групи на базі аудиторій кафедри проведено:

– у вересні члени гуртку провели аналіз стану і динаміку показників що впливають на якість роботи технологічного устаткування.

– у жовтні здобувачі провели аналіз методів утилізації відходів с-г продукції та вивчення основних технологічних процесів галузі переробки харчової промисловості

Під час роботи наукового гуртку  студенти знайомились з найбільш цікавими та актуальними питаннями, пов’язаними із обслуговуванням обладнання в переробній промисловості, обговорювали актуальні проблеми, які цікавлять студентів й дають їм можливість розширити межі власного уявлення про переробну галузь.

Дистанційно проводилась підготовка до Другої міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв» яка відбулась на базі кафедр «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика» і «Харчових технологій та готельно-ресторанної справи»  Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного 23 листопада 2021 року.

Олександра ЧЕРВОТКІНА

асистент кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика

Валентин БОЙКО

к.т.н., доц., кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика