Практичне заняття Налагодження обладнання підприємств швидкого харчування проводиться під час здобуття робітничої професії 7223 «Налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції».  Мета заняття: засвоїти будову, принцип роботи, монтаж, пусконалагодження, експлуатацію та технічне обслуговування основного технологічного обладнання підприємств швидкого харчування.

Поняття фаст-фуд настільки міцно увійшло в наше життя, що сьогодні неможливо уявити вулиці великих міст без невеликих кафе і павільйончиків, що пропонують різноманітну їжу швидкого приготування – від традиційних гамбургерів до тайського пад-тая.

Прийнято вважати, що фаст-фуд – недорогий і швидкий спосіб перекусити для тих випадків, коли немає можливості «поїсти нормально», і що з поняттям «смачна і здорова їжа» така їжа не має практично нічого спільного. Однак цей стереотип поступово втрачає всякий зв’язок з реальним станом справ. Але ж швидка їжа, це зовсім не обов’язково щось смажене, жирне і перенасичене. Крім того, фаст-фуд дійсно буває корисним.

І дійсно, останнім часом дуже багато міських жителів роблять свій вибір на користь здорової їжі, а сегмент швидкого харчування швидко реагує на зміни попиту і пропонує те, що потрібно споживачеві. Тому сьогодні ви можете знайти корисну їжу, яка, як і личить вуличного фаст-фуду, буде недорогою, швидкою в приготуванні, і, що особливо важливо, – здоровою.

Ринок закладів швидкого харчування (фаст-фуду) – один з сегментів ресторанного бізнесу, що найбільш динамічно розвиваються в Україні. Ринок не насичений і характеризується регіональною диспропорційністю, оскільки основні заклади швидкого харчування розташовані переважно в столиці і обласних центрах.

Головною особливістю ринку обладнання для закладів швидкого харчування є те, що до нього не може бути застосовано традиційне поняття ємності – через відносно тривалий термін експлуатації обладнання, відносне насичення ринку попитом.

В Україні сьогодні працюють кілька виробників обладнання для закладів швидкого харчування, обсяги випуску продукції яких змінюються щороку. Це пов’язано з непостійністю попиту і кількістю замовлень. Крім того, розвивається і вторинний ринок обладнання для закладів фаст-фуду, про що свідчить наявність відповідний пропозицій на OLX, Prom.ua і інших платформах.

Ринок обладнання для фаст-фуду характеризується великим асортиментом продукції, до якої відносяться:

  • грилі,
  • млинниці,
  • фритюрниці,
  • тостери,
  • апарати для приготування шаурми,
  • вафельниці,
  • преси для гамбургерів,
  • сосисоварки та чебуречниці,
  • апарати для попкорну,
  • кукурузоваркі,
  • карамелізатори,
  • пароконвектомати.

Снимок