08.09.2021 у відповідності до графіку проведення відкритих занять професорсько-викладацького складу кафедри обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф. Ю. Ялпачика (ОПХВ) в аудиторії 8.301 для студентів груп 41 ГМ та 21 сГМ асистентом кафедри ОПХВ Червоткіної О.О., було проведено відкрите практичне заняття з дисципліни «Процеси і апарати» за темою «Экспериментальне дослідження коефіцієнту тертя харчової продукції». На початку пари студентами били розглянуті теоретичні положення з природи і методів визначення коефіцієнта тертя спокою і руху. Після цього, здобувачами вищої освіти було проведено експериментальні дослідження з визначення коефіцієнту тертя спокою і руху зразків свіжого, заморожуваного та дефрастованого баклажану.

На занятті окрім студентів групи 41 ГМ та 21 сГМ згідно графіку взаємовідвідування занять ОПХВ були присутні члени професорсько-викладацького складу кафедри ОПХВ, зокрема: завідувач кафедри ОПХВ д.т.н., проф. Кирило Самойчук., к.т.н., доц. Вадим Олексієнко., к.т.н., доц. Сергій Петриченко, к.т.н., доц., Валентин Бойко, ассистент Олександр Ковальов.

Після завершення практичного заняття відбулось його обговорення співробітниками кафедри. Присутні відзначили актуальність, наявність діалогу с аудиторією, послідовність викладання матеріалу та надали високу оцінку методиці викладання матеріалу заняття асистентом ОПХВ імені професора Ф. Ю. Ялпачика Олександри Червоткіной.

Олександра  Червоткіна

асистент кафедри ОПХВ імені професора Ф. Ю. Ялпачика