Безымянный2 Випуск високоякісної харчової продукції можливий тільки за умов використання сучасних видів технологічного обладнання. Досягнення високих технічних показників у його роботі, добре знання тепло–масообмінних процесів, які відбуваються на різних стадіях виробництва, будови технологічного обладнання та прийомів раціональної його експлуатації. Це полегшує оцінку досконалості обладнання, сприяє підвищенню його надійності та довговічності, забезпечує правильний вибір потужності та режиму роботи.

Розрахунки і конструювання машин і апаратів” – одна з основних профілюючих дисциплін, які формують професійний рівень майбутнього фахівця. Для ефективного засвоєння матеріалу майже в усіх розділах наведено приклади розрахунків. Оскільки українська технічна література не має систематизованих підручників, в яких всебічно були б висвітлені  питання будови і розрахунку обладнання харчових виробництв, цей підручник має на меті частково заповнити названу прогалину.

 Конструкції  і  розрахунки  машин та апаратів переробних виробництв: підручник / В. С. Бойко, К. О. Самойчук, В. Г. Тарасенко, О. П. Ломейко, В. О. Олексієнко, С. В. Петриченко, А. А. Пупинін, Г. І. Гавдида. – Київ : ПрофКнига, 2021. – 320 с.

Кирило САМОЙЧУК

д.т.н., професор кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика