Екологія людини, принципи здорового харчування, технологічні системи створення безпечних для життя та здоров’я людини продуктів – питання, які займають вагоме місце в екології, як системі знань. 

Другий семестр поспіль Тетяна Неживенко студентка 41 ЕК групи спеціальності 101 Екологія працює на підприємстві ФОП Агафонов, яке спеціалізується на виготовленні екологічно чистих продуктів харчування.

До переліку основних повноважень здобувачки вищої освіти на дуальній формі входить:

– Контроль та аналіз якості первинної сировини (овочевих та фруктових плодів) відповідно до встановлених норм їх якості;
– Лабораторний контроль та дотримання встановлених на підприємстві норм до експлуатації виробничого обладнання;
– Оволодіння технологічними процесами виготовлення еко- продукції без застосування барвників, консервантів тощо;
– Вивчення екологічних особливостей харчової галузі в масштабі даного підприємства (обсяги використання води у технологічному процесі, утворення харчових та виробничих відходів, подальше поводження з ними, пошук альтернативних безвідходних технологій виготовлення кінцевого продукту, альтернатива переходу на новітню систему фуншерінгу);
– Розробка інформаційних матеріалів еко-просвітницького характеру націлена на споживачів, яка розкриває позитивні аспекти здорового харчування;
– Екологічне пакування виготовленої продукції у крафт-пакети.

 Вікторія Скиба,

куратор дуальної форми навчання від кафедри ГЕЗ