Проблема забезпечення молоді повноцінним харчуванням залишається однією з пріоритетних. Фактор харчування значною мірою обумовлює здоров’я та якість життя. Порушення принципів повноцінного харчування детермінує у виникненні та розвитку багатьох аліментарно залежних захворювань.

Сьогодні управління освіти Мелітопольської міської ради переймається питанням збереження здоров’я молодого покоління. Правильне формування організму школярів безпосередньо залежить від якості харчування. Збалансованість харчування молоді та інших груп населення є запорукою здоров’я нації.

Сучасними науковими рекомендаціями щодо повноцінного харчування поділилася д.т.н., професор, завідувач кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи О.П. Прісс з директорами загальноосвітніх шкіл і закладів дошкільної освіти на організованому в ТДАТУ семінарі. Для присутніх була проведена лекція на тему «Основні принципи повноцінного харчування», в якій було розкрито взаємозв’язок харчування та здоров’я. Слухачі дізналися про потребу організму людини в основних поживних речовинах та енергії,  продукти, які повинні входити до щоденного раціону. Відбулося обговорення «Піраміди здорового харчування» та «Гарвардської тарілки».

Гості заходу також взяли участь в інтерактивному кулінарному майстер-класі з приготування традиційного австрійського штруделя. О.П. Прісс розкрила секрети приготування цього кулінарного виробу з натуральних інгредієнтів, який має високі споживчі характеристики та підвищений вміст біологічно активних речовин.

Спільні зусилля та тісна взаємодія керівництва дитячих і шкільних закладів з фахівцями ТДАТУ сприятиме збереженню та зміцненню здоров’я у підростаючого покоління, запобігатиме розвитку хвороб.

За матеріалами кафедри

харчових технологій та готельно-ресторанної справи