ТДАТУ не лише надає безліч можливостей своїм студентам, а й розвиває в них такі якості, як амбіційність та прагнення до успіху. Так, студенти, які опановують спеціальність «Харчові технології»,  у майбутньому бачать себе керівниками харчових і переробних підприємств. Вони добре розуміють необхідність здобуття, насамперед практичних навичок переробки сільськогосподарської продукції, і тому з ентузіазмом проходять виробничу практику в умовах сучасних українських підприємств. За допомогою Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, що підтримується урядом Канади, цього літа з 2 червня по 10 серпня 13 студентів другого та третього року навчання здобули унікальний досвід переробки свіжих огірків на ПрАТ «Чумак» у м. Каховка Херсонської області, яке є незаперечним лідером переробки овочів в Україні.

Майбутні спеціалісти мали змогу особисто дослідити всі етапи виробництва консервованих овочів: від визначення приймальної якості продукції до її зберігання у консервованому вигляді. Хлопці та дівчата власноруч опановували навички сортування, миття, підготовки скляної тари, вивчали особливості конвеєрного процесу, а після з гордістю могли говорити, що за день їм вдавалося переробляти до 90 тон свіжих огірків.

«Ми були серед тих, хто формує новий український ринок, серед експертів у сфері виготовлення сучасних продуктів харчування. Ми дуже вдячні нашим виробничим майстрам-наставникам за розуміння і своєчасну допомогу» – так оцінює своє перебування на «Чумаку» Шагова Ірина, студентка 31 ХТ.

Також, студенти ознайомились з роботою цехів, де виготовляли та пакували у споживчу тару кетчупи, майонез, томатну пасту. Вони були у захваті від можливості прийняти участь у виробництві продуктів, які полюбляють самі.

Пролетять тільки два роки, і можливо, вони повернуться до чудового колективу уже з дипломом бакалавра і будуть пишатися тим, що на столах кожного пересічного українця бажаним гостем будуть продукти вироблені їхніми власними руками, з майстерністю та  щирою любов’ю.

Кафедра ХТ та ГРС, прес-служба ТДАТУ