Шкіндер-Барміна Анна Миколаївна

Посада: старший викладач кафедри рослинництва та садівництва імені професора В.В. Калитки

Базова вища освіта: Закінчила у 2002 році Мелітопольський державний педагогічний університет, хіміко-біологічний факультет, спеціальність «Хімія і біологія». Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Диплом магістра М21 №011161 від 11.02.2021 р. Кваліфікація - Магістр з агрономії. Спеціальність – «Агрономія».

Науковий ступінь: Кандидат сільськогосподарських наук. У 2014 році захистила дисертацію у спеціалізованій вченій раді Інституту садівництва та отримала науковий ступінь кандидат сільськогосподарських наук. Спеціальність 06.01.07-плодівництво. № диплома ДК №023362.

Email: annaskinder198@gmail.com

Ідентифікатори науковця:

Галузь наукових інтересів:

  • Селекція та сортовивчення плодових культур
  • Сорти вишні та вишне-черешневих гібридів, дюків, черешні.

Досвід наукової та викладацької діяльності: В Таврійському державному агротехнологічному університеті працюю з 2019 р. на посаді старшого викладача кафедри «Плодоовочівництво, виноградарство та біохімія».
Види і результати професійної діяльності к.с.-г.н., Шкіндер-Барміної А.М.

Основні наукові праці

ПЕРЕЛІК Шкіндер-Барміна А. М. Застосування мутагенного фактору за міжвидової гібридизації вишні (Сerasus vulgaris Мill.) з черешнею (Сerasus avium Мoench). Тенденції та виклики сучасної аграрної науки: теорія і практика: III Міжнародна наук. інтернет-конференція. Київ, 2021. С. 292-293.

Шкіндер-Барміна А. М. Вибір сорту черешні (Сerasus avium Мoenh) за якістю пилку для залучення до міжвидової гібридизації з вишнею (Сerasus vulgaris Мill). Генетика і селекція в сучасному агрокомплексі: матеріали VI Всеукр. наук.-пр. конф. (15 жовтня 2021 року). Умань. 2021. С. 210

Шкіндер-Барміна А. М. Сорти вишні та вишне-черешневих гібридів – джерела великоплідності. Інноваційні агротехнології за умов зміни клімату. Матер. ІІ міжнар. наук.-практ. конф. з нагоди 75-річчя від дня народження проф. В. В. Калитки (Мелітополь, 26 травня 2021 р.). Мелітополь: ТДАТУ. 2021. C.62-65.

Шкіндер-Барміна А. М. Оцінка типів плодових утворень у сортів вишні в умовах Півдня Степу України. // Матеріали Всеукр. наук. конф. мол. учених і науково-педагогічних працівників, 18 травня 2022 р. Умань: ВПЦ «Візаві», 2022. С.48-51.

Ivanova I., Serdyuk M., Malkina V., Tymoshchuk T., Shkinder-Barmina A. Assessment of the influence of weather factors on the quantitative indicators of sweet cherry fruits by Ridge regression. Scientific Horizons. Vol. 25(5), 60–73. DOI: 10.48077/scihor.25(5).2022.60-73.

Ivanova I., Serdiuk M., Malkina V., Bandura I., Kovalenko I., Tymoshchuk T., Tonkha O., Tsyz O., Shkinder-Barmina A, Verkholantseva V., Palianychka N., Mushtruk M., Rozbytska T. Factorial analysis of taste quality and technological properties of cherry fruits depending on weather factors. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2022, 16, 341–355. https://doi.org/10.5219/1776/

І Ivanova, М. Serdyuk, V. Malkina, О. Tonkha, O. Tsyz, B. Mazur, A. Shkinder-Barmina, T. Herasko, O. Havryliuk. Cultivar features of polyphenolic compounds and ascorbic acid accumulation in the cherry fruits (Prunus cerasus L.) in the Southern Steppe of Ukraine. Agronomy Research 20(X), xxx–ccc, 2022. https://doi.org/10.15159/AR.22.065.

Шкіндер-Барміна А.М. Стійкість бутонів сортів вишні до пізньовесняних заморозків 2020 року. Актуальні питання виробництва плодоовочевої продукції та винограду: матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (Мелітополь, 22 квітня 2021 р.)
ред. кол. В.М. Кюрчев, О.А. Єременко, О.П. Прісс [та ін.]. Мелітополь: ТДАТУ, 2021. 102-105 с.

Туровцева В.О., Шкіндер-Барміна А. М., Туровцева Н.М. Сорти вишні мелітопольської селекції. Сад, виноград і вино України. 2020. Вип. 2-4. С. 36- 39.

Шкіндер-Барміна А.М. Особливості проходження мейозу при мікроспорогенезі у сортів вишні селекції Мелітопольської дослідної станції. Сучасні проблеми генетики, біотехнологіїі біохімії сільськогосподарських рослин: Зб. тез Наукової конф. (21 жовтня 2020 року). Одеса : СГІ-НЦНС, 2020. С. 73-74.

Шкіндер-Барміна А.М. Десертні сорти вишні для присадибного господарства. Інновацї в освіті, науці та виробництві. До 100 річчя з дня народження професора М.А.Білоножка: зб. тез Четвертої між нар. наук.-пр. конф. (24-25 листопада 2020 року). Київ: НУБІП України, 2020. С. 132-133.

Шкіндер-Барміна А.М. Сорт вишні Мелітопольська пурпурна – зразок генофонду рослин в Україні. Генетика і селекція в сучасному агрокомплексі : зб. тез Всеукр. наук.-пр. конф. (15 жовтня 2020 року). Умань : Уманський НУС, 2020. С.196-197.

Шкіндер-Барміна А. М. Формування та вивчення колекції вишні (Cerasus vulgaris Mill.) Мелітопольської дослідної станції садівництва для визначення селекційноцінних зразків. Генетичні ресурси рослин. 2020. Вип. 26. С. 71-80.

Іванова І.Є., Сердюк М.Є., Шкіндер-Барміна  Г.М., Кривонос. І.А. Вплив абіотичних чинників на формування смакових якостей плодів вишні. Збірник наукових праць Уманського НУС. Ч. 1: Сільськогосподарські та технічні науки Умань: - Видавничо-поліграфічний центр «Візаві», 2020. Вип. 96. С.416- 432.

Шкіндер-Барміна А. М. Формування та вивчення колекції вишні (Cerasus vulgaris Mill.) Мелітопольської дослідної станції садівництва для визначення селекційноцінних зразків. Генетичні ресурси рослин. 2020. Вип. 26. С. 71-80.

Шкіндер-Барміна А.М. Ступінь самоплідності сортів вишні селекції МДСС імені М.Ф. Сидоренка ІС НААН. Сучасні наукові дослідження на шляху до євроінтеграції: зб. матеріалів доп. учасн. Міжнар. наук.-практ. Форуму. Мелітополь. 2019. С. 149-150

Шкіндер-Барміна А.М., Туровцева Н.М. Стійкість сортів вишні та вишне-черешневих гібридів до грибних хвороб в умовах Півдня України. Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної науки та освіти: зб. Тез доп. учасн. Міжнар. наук.-практ. конф. За участю ФАО, 13-14 бер. 2018 р. Київ : НУБіП, 2018. С.146-148

Туровцева В.А., Туровцева Н.Н., Шкиндер-Бармина А.Н. Результаты селекционной работы с вишней и дюками на Мелитопольской опытной станции садоводства имени М.Ф.Сидоренко ИС НААН. ВУкраїнського товариства генетиків і селекціонерів. 2016. № 2, т.14. С.227-238

Шкіндер-Барміна А.М. Товарні якості та біохімічний склад плодів сортів вишні і дюків в умовах південного Степу України. Вісник Степу: наук.зб. 2015. Кіровоград. вип.12. С. 104-107

Шкіндер-Барміна А.М. Оптимізація сортименту вишні (Сerasus vulgaris Мill.) для створення насаджень в умовах південного степу України. Садівництво. 2015. вип. 70. С. 15-21

Шкіндер-Барміна А.М. Екологічна стійкість інтродукованих сортів вишні до біотичних стресорів Південного Степу України. Перлини степового краю. Зб. тез матер. доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. Миколаїв: МНАУ, 2019. С.41-42

Шкіндер-Барміна А.М. Вивчення колекції вишні і дюків МДСС імені М.Ф.Сидоренка ІС НААН. Генетичні ресурси плодових, ягідних, горіхоплідних, мало поширених і декоративних культур як основа підвищення ефективності садівництва: зб. тез Всеукраїнської наук.-практ. конф. 22 жовтня 2015 р. Мліїв: Інститут помології ім.Л.П.Симиренка НААН, 2015. С. 49-51

Шкіндер-Барміна А.М. Адаптивний потенціал сортів вишні і дюків (Сerasus vulgaris Мill.) у південному Степу України. Садівництво. 2014. вип. 68. С. 80-84

Туровцева В.А., Туровцев Н.И., Шкиндер-Бармина А.Н., Туровцева Н.Н. Создание сортов вишни и дюков на юге Украины. Методологическое обеспечение селекции садовых культур и винограда на современном этапе: научные труды ГНУ СКЗНИИСиВ. Краснодар: ГНУ СКЗНИИСиВ, 3013. т.1. С.135-142

Шкиндер-Бармина А.Н. Феноритмика созревания и основне показатели качества плодов сортов вишни районированного и перспективного сортимента Южной Степи Украины. Плодоводство: научные труды. Самохваловичи, 2013. т.25. С.394-399

Шкиндер-Бармина А.Н., Туровцева В.А., Туровцева Н.Н. Перспективные сорта для совершенствования сортимента вишни в Украине. Сад, виноград і вино України. Київ, 2012. № 5-6. С.9-12

Шкіндер-Барміна А.М. Залежність урожайності сортів вишні (Сerasus vulgaris Мill.) від погодних умов південного Степу України. Садівництво. Київ, 2012. вип. 66. С.344-350

Шкіндер-Барміна А.М. Особливості мейозу при мікроспорогенезі у сортів вишні української селекції. Інноваційні технології підвищення ефективності виробництва і зберігання сільськогосподарської продукції: мат. Міжнар. наук.-практ. конф. мол. вчених, аспірантів та студентів (24-25 жовтня 2013 р.). Харків: ХНАУ, 2013. С.174-175

Шкіндер-Барміна А.М. Зимо- та морозостійкість сортів вишні (Сerasus vulgaris Мill.) в умовах Південного Степу України. Селекція та насінництво. 2013. вип. 104. С.40-48

Шкіндер-Барміна А.М., Туровцева В.О., Туровцева Н.М. Перспективні сорти вишні Інституту зрошуваного садівництва імені М.Ф.Сидоренка НААН. Біологічний вісник Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького. Мелітополь, 2011. № 3. С. 73-79

Шкіндер-Барміна А.М., Туровцева В.О. Кращі запилювачі для нових сортів вишні селекції ІЗС ім.М.Ф.Сидоренка УААН. Сад, виноград і вино України. Київ, 2010. № 4-6. С.11-13

Шкіндер-Барміна А.М. Перспективний сорт вишні Сіянець Туровцевої. Стан і перспективи формування сортових рослинних ресурсів в Україні: мат. Першої міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 10-й річниці від Дня утворення Українського інституту експертизи сортів рослин (11-13 липня 2012 року). Київ, 2012. С.185-187

Шкіндер-Барміна А.М. Самоплідність та кращі запилювачі нових сортів вишні (Сerasus vulgaris Мill.) селекції ІЗС імені М.Ф.Сидоренка НААН України. Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин: наук. практ. журнал. 2010. вип. 1 (11). С.27-32

Шкіндер-Барміна А.М. Стійкість сортів вишні (Сerasus vulgaris Мill.) до несприятливих факторів навколишнього середовища у південному Степу України. Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Київ, 2009. вип. 133. С. 298-302

Шкіндер-Барміна А.М. Морозостійкість маточок нових сортів вишні. Стан та перспективи розвитку рослинницької галузі в умовах змін клімату: зб. тез ІV–ої Міжнар. наук.-практ. конф. мол. вчених (1-3 липня 2009 р.). Харків: ІР ім.В.Я.Юр’єва УААН, 2009. С. 197-199.

Навчальні дисципліни

Підвищення кваліфікації, стажування