Що таке диверсифікація ? таке питання обговорювалося на вебінарі. Введення до структури виробництва нової культури, та ще й нішової – це серйозна справа, яка потребує певних розрахунків та оцінки доцільності. Саме тому, викладачі кафедри були запрошені на четвертий відкритий форум «Диверсифікація в плодоовочівництві»!
В ході вебінару була представлена інформація про попит на нішеві культури, та чого саме не вистачає на внутрішньому ринку.
Тетяна Івченко, фахівець Інституту Овочівництва, розповіла про свої спостереження щодо тенденцій на світовому ринку, і на прикладі спаржі та батату покаже, як ці культури можна включити до структури виробництва. Ігор Водолага, виробник батату, поділився досвідом не тільки вирощування, а й реалізації цієї культури. Ольга Лялюк та Олександр Журавель, виробники спаржі розповіли, чому вибрали саме цю культуру, з якими труднощами стикались на початку та які перспективи відкрились згодом, при реалізації врожаю.

 

За матеріалами

доц. Колеснікова М.О.

бататбатат 2