Одним з підприємств, яке студенти-маркетологи І та ІІ курсів ТДАТУ відвідали впродовж навчальної практики, стало кондитерське виробниче підприємство «Аріс». Знайти це підприємство було не важко. Шлейф солодкого запаху вініліну та аромат свіжої випічки швидко привів студентів до місця призначення.

ТОВ «Аріс» займається виробництвом хлібобулочних та кондитерських виробів і має достатньо широкий асортимент продукції, а саме: сухарики з родзинками, кукурудзяні палички, сухарі з цукровою пудрою, хлібні палички, хрумка соломка, солоні сухарі, сушки, пряники та багато іншого.

Керівництво підприємства привітно і доброзичливо зустріло студентів та детально ознайомило їх з процесами виробництва і реалізації власної продукції. Маркетологи відвідали кожен цех підприємства, дізналися про особливості роботи нового обладнання та безпосередньо про специфіку роботи.

Впродовж екскурсії студенти мали змогу дізнатися багато нового, наприклад, як виготовляють сушки або кукурудзяні палички. Вся ця інформація не просто цікава, а й дуже корисна для майбутніх маркетологів, тому що не можна успішно рекламувати товар не знаючи його відмінних рис. Окрім цього, майбутні маркетологи побачили, що вся хлібобулочна продукція ТОВ «Аріс» виготовляється на сучасному обладнанні з натуральних продуктів, без барвників і ГМО. Тому студенти одразу зробили висновок, що позиціонуючи дану продукцію на ринку, варто підкреслювати її екологічність.

Робітники підприємства виявилися справжніми професіоналами, і не лише із задоволенням провели студентам екскурсію кожним цехом, а й на останок пригостили солодощами.

Висловлюємо подяку керівництву підприємства і сподіваємося на подальшу співпрацю!

к.е.н., доцент кафедри маркетингу Арестенко Т.В.