Овочівництво є однією з важливих галузей сільського господарства України. Доброму його розвитку в країні сприяють теплий клімат, родючі ґрунти та забезпеченість рослин світлом.

Ранньою весною у овочівників з’являються турботи з вирощування розсади овочевих культур. Так і в цьому році студентами Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного було закладено касети з овочевими культурами для проведення лабораторних робіт.

Для визначення зеленних овочевих культур за сходами та листками, згідно програми, посіяні в касети: Салат латук, Капуста китайська, Гірчиця листкова, Шпинат, Кріп, Коріандр, Петрушка.

Також студенти повинні були відмітити вимоги культур до умов вирощування, живлення, режиму освітлення. Всі ці властивості дозволяють вирощувати їх в наших умовах у 2-3 строки, а також в якості проміжної культури.

В цілому в Україні споживання овочів за останні роки значно збільшилось і становить близько 90 – 100 кг на душу населення. Для повноцінного харчування людини така кількість споживаних овочів недостатня, тому головною задачею працівників сільського господарства є значне збільшення вирощування овочів за рахунок розширення зрошуваних земель, розробки і застосування нових технологій вирощування, розширення спеціалізованих зон товарного виробництва овочів, створення нових виробничих тепличних господарств, покращання агрометеорологічного обслуговування овочівництва тощо.

За матеріалами сайту
кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії