Спеціалізована навчальна лабораторія «Ресторанної справи» кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи призначена для проведення  лабораторно-практичних занять з ресторанної справи, барної справи та роботи сомельє та інших фахових дисциплін.

Лабораторія оснащена усім необхідним приладдям для сервірування столу, столовим посудом, різними келихами, сучасним технологічним обладнанням (льодогенератор, каво машина), барним інвентарем. Студенти опановують загальні правила сервірування столу та сервірування для спеціальних подій, знайомляться з видами столового посуду і текстилю, вивчають основні принципи роботи бармена, баристи та сомельє, вивчають технічне оснащення барів, правила експлуатації барного обладнання; опановують прийоми технології приготування напоїв і коктейлів.