Мета дисципліни – ознайомлення студентів із новітніми технологіями біотехнологічного консервування продуктів із різних видів сировини; з’ясування проблем, що стоять в індустрії консервування і оволодіння методами розробки нових та вдосконалення існуючих технологічних біотехнологічних процесів.
Завданнями дисципліни є уміння студентів використати набуті знання для розробки нових і вдосконалення існуючих технологій виробництва консервованих продуктів з використанням біотехнологічних процесів; оволодіння методами контролю якості консервованих продуктів; розуміння проблем, що стоять перед технологіями консервування продуктів за використання біотехнологічних процесів.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:
знати:
– закономірності формування асортименту консервованих продуктів, основаних на біотехнологічних процесах;
– визначати перспективи впровадження таких продуктів в торгових мережах і закладах громадського харчування;
– основи біотехнології при консервуванні продуктів з використанням натуральної сировини.
вміти:
– аналізувати всі біотехнологічні, фізико-хімічні і біохімічні процеси, що відбуваються з продукцією під час консервування;
– діагностувати процес виробництва консервованої продукції щодо впливу технологічних режимів на якість готового продукту;
– управляти технологічними процесами виробництва консервованої продукції;
– удосконалювати існуючі розробки і впроваджувати новітні біотехнології консервування на основі досягнень науки і техніки.
отримати навички:
– роботи з технологічними документами, зі спеціальним технологічним обладнанням;
– виконання аналізів якості готових консервів.
Робоча програма з дисципліни Біотехнологічні процеси у технології консервованих продуктів (11М ХТ)
Силлабус з дисципліни Біотехнологічні процеси у технології консервованих продуктів