Тема етнокультурного гастрономічного різноманіття становить великий дослідницький інтерес. Студентське Навчальне кафе кафедри ХТтаГРС вивчає кулінарну палітру різних етносів. На базі лабораторії харчування неодноразово проводились заходи, присвячені інтеркультурності, створено громадську організацію «Інтеркультурне гастрономічне коло».

2 жовтня 2019 р. в одному з таких заходів взяли участь студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа». В Лабораторії харчування відбувся конкурс від декана АТЕ Іванової Ірини Євгеніївни під гаслом «АТЕ – інтеркультурний факультет».

В рамках конкурсу команди першокурсників презентували ідеї щодо облаштування Лабораторії харчування національними атрибутами та символікою. Студенти пропонували національні страви тих країн, які дістались їм в результаті жеребкування.

Захід пройшов дуже феєрично. Студенти виступали в національних костюмах, столи були оформлені в колориті національних традицій. Всі присутні на заході  познайомилися з гастрономічними традиціями української, турецької, болгарської, грузинської, італійської та англійської кухонь, узнали про національні смаки та уподобання цих народів.

В підготовці до конкурсу командам першокурсників допомагали досвідчені студенти-куратори з 2 курсу. Молодь чудово справилась із завданням. Кожна команда була нагороджена призами від декану.

Інтеркультурне навчальне кафе ТДАТУ запрошує всіх студентів перетинати етнічні кордони, частіше зустрічатися для спілкування, взаєморозуміння та знайомства з національними гастрономічними традиціями. Як відомо, культури розвиваються та досягають успіху лише при взаємодії з іншими етносами, а не в ізоляції.

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.