Технологічні властивості сировини

Спеціальність:
ГРС
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
2
Провідний викладач:
Кюрчева Людмила Миколаївна

Мета дисципліни – навчити студентів визначити  властивості та якість харчової сировини, ступінь її придатності до технологічної переробки, зміни властивостей харчової сировини під впливом технологічних факторів.

Завданнями дисципліни є опанування розгорнутими систематизованими науковими та теоретичними знаннями в області технологічних властивостей продовольчої сировини і технологічних принципів, необхідних для ґрунтовного вибору параметрів технологічних процесів переробки продукції; використання цих навичок при вирішуванні професійних задач.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

  • хімічний склад харчової сировини та властивості окремих компонентів, фізичні, реологічні властивості сировини, властивості різних видів тваринної та рослинної сировини, ступінь придатності до переробки, харчову, біологічну, енергетичну цінність харчової сировини,
  • наукові та теоретичні основи технологічних властивостей продовольчої сировини;
  • їх вплив на фізико-хімічні, біохімічні та структурно-механічні характеристики харчових продуктів, формування харчової та енергетичної цінності продукції;
  • проводити експериментальні дослідження з визначення технологічних властивостей продовольчої сировини і їх вплив на показники якості та безпеку продукції;

вміти:

працювати зі спеціальними приладами, виконувати аналізи якості сировини;

– проводити дослідження з проблем якості продукції з позицій сучасного уявлення про технологічні властивості продовольчої сировини і технологічної цінності продукції.

Робоча_програма_ТВС

Робоча програма ТВС для  ГРС

Силлабус з дисципліни Технологічні властивості сировини ГРС

Силлабус з дисципліни Технологічні властивості сировини ХТ