Безпека продовольчої сировини та харчових продуктів (ГРС)

Спеціальність:
ГРС
СВО:
Бакалавр
Курс:
4
Провідний викладач:
Прісс Олеся Петрівна

Мета дисципліни – дати студентам теоретичні і практичні знання з питань екобезпеки продовольчої сировини і харчових продуктів.

Завданнями дисципліни є:

  • розкрити поняття екобезпеки продовольчої сировини і харчових продуктів;
  • ознайомити студентів з принципами державної політики в галузі безпеки продовольчої сировини і харчових продуктів;
  • ознайомити студентів з антропогенними та природними токсикантами сировини та продукції;
  • ознайомити студентів з ризиками та небезпеками пов’язаними з продовольчою  сировиною та харчовими продуктами;
  • навчити студента обирати шляхи зниження кількості контамінантів в харчових  продуктах і продовольчій сировині.;
  • ознайомити студента з принципами НАССР.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:

знати:

  • законодавчі акти, методичні і нормативні матеріали по безпеці продовольчої сировини і продуктів харчування;
  • технічні вимоги, що пред’являються до сировини, матеріалів, готової продукції;

вміти:

  • здійснювати контроль за дотриманням технологічної дисципліни;
  • розробляти і брати участь в реалізації заходів щодо забезпечення безпеки виробництва і продукції;
  • здійснювати збір, обробку, аналіз, систематизацію науково-технічної інформації по даній темі.

отримати навички:

  • роботи з технологічними документами;
  • роботи зі спеціальними приладами, виконання аналізів якості продовольчої сировини і продуктів.

Презентація Дисципліни