Мета дисципліни – дати студентам теоретичні і практичні знання з питань екобезпеки продовольчої сировини і харчових продуктів.
Завданнями дисципліни є:
- розкрити поняття екобезпеки продовольчої сировини і харчових продуктів;
- ознайомити студентів з принципами державної політики в галузі безпеки продовольчої сировини і харчових продуктів;
- ознайомити студентів з антропогенними та природними токсикантами сировини та продукції;
- ознайомити студентів з ризиками та небезпеками пов’язаними з продовольчою сировиною та харчовими продуктами;
- навчити студента обирати шляхи зниження кількості контамінантів в харчових продуктах і продовольчій сировині.;
- ознайомити студента з принципами НАССР.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:
знати:
- законодавчі акти, методичні і нормативні матеріали по безпеці продовольчої сировини і продуктів харчування;
- технічні вимоги, що пред’являються до сировини, матеріалів, готової продукції;
вміти:
- здійснювати контроль за дотриманням технологічної дисципліни;
- розробляти і брати участь в реалізації заходів щодо забезпечення безпеки виробництва і продукції;
- здійснювати збір, обробку, аналіз, систематизацію науково-технічної інформації по даній темі.
отримати навички:
- роботи з технологічними документами;
- роботи зі спеціальними приладами, виконання аналізів якості продовольчої сировини і продуктів.