Харчові та дієтичні добавки (ГРС)

Спеціальність:
ГРС
СВО:
Бакалавр
Курс:
4
Провідний викладач:

Мета дисципліни «Харчові та дієтичні добавки» – формування необхідних теоретичних знань про харчові та дієтичні добавки, їх класифікацію, склад, роль в харчових технологіях та харчуванні, оцінку з точки зору токсикології і медико-біологічних вимог.

Завданнями дисципліни є:

  • ознайомити студентів із сучасними уявленнями щодо ролі харчових та дієтичнихдобавок у створенні продуктівмасового та спеціального призначення;
  • з’ясувати фізіологічні функції механізми дії добавок на організм людини з позиції сучасних знань їхнього складу, будови та взаємодії з іншими харчовими компонентами;
  • надати необхідні теоретичні та практичні знання з технологій отримання добавок.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

  • основнікласи харчових добавок;
  • хімічну природу основних представниківхарчових добавок;
  • переваги і недоліки натуральних і синтетичних харчових добавок;
  • роль дієтичних добавок в сучасному харчуванні, принципи створення функціональних продуктів харчування;

вміти:

  • пояснити призначення кожної харчової добавки, присутньої в конкретному продукті;
  • підібрати найбільш адекватні харчові добавки для поліпшення якості конкретного продукту.

Робоча програма з дисципліни Харчові та дієтичні добавки (ГРС)

Презентація Дисципліни