Харчові та дієтичні добавки

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
4
Провідний викладач:

Мета дисципліни «Харчові та дієтичні добавки» – формування необхідних теоретичних знань про харчові та дієтичні добавки, їх класифікацію, склад, роль в харчових технологіях та харчуванні, оцінку з точки зору токсикології і медико
біологічних вимог.

Завданнями дисципліни є:
– ознайомити студентів із сучасними уявленнями щодо ролі харчових та дієтичних добавок у створенні продуктів масового та спеціального призначення;
– з’ясувати фізіологічні функції механізми дії добавок на організм людини з позиції сучасних знань їхнього складу, будови та взаємодії з іншими харчовими компонентами;
– надати необхідні теоретичні та практичні знання з технологій отримання добавок.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:
˗ основні класи харчових добавок;
˗ хімічну природу основних представників харчових добавок;
˗ переваги і недоліки натуральних і синтетичних харчових добавок;
˗ роль дієтичних добавок в сучасному харчуванні, принципи створення функціональних продуктів харчування;

вміти:
˗ пояснити призначення кожної харчової добавки, присутньої в конкретному продукті;
˗ підібрати найбільш адекватні харчові добавки для поліпшення якості конкретного продукту.

Робоча програма з дисципліни Харчові та дієтичні добавки (41 ХТ)

Силлабус з дисципліни Харчові та дієтичні добавки (41 ХТ)