Мета дисципліни – формування спеціалістів зі знанням раціональних і науково
обґрунтованих способів використання холоду в харчовій промисловості, які здатні
вирішувати задачі зберігання сировини і продуктів харчування за допомогою
холоду і застосовувати його в їх виробництві.
Завданнями дисципліни є:
– надати інформацію з теоретичних основ холодильної обробки та
зберігання харчових продуктів;
– розкрити поняття про технологічні процеси охолодження та
заморожування продуктів харчування;
– вивчити вплив холодильної обробки та зберігання на харчові продукти;
– навчитися визначати оптимальні умови проведення технологічних
процесів охолодження, заморожування, зберігання та ін.., з урахуванням
особливостей продуктів та їх змін;
– навчити студента розробляти науково обґрунтовані методи зниження
втрат маси продуктів при холодильній обробці та зберіганні.
Робоча програма з дисципліни Холодильна технологія харчових продуктів (ХТ)
Силлабус з дисципліни Холодильна технологія харчових продуктів (ХТ)