Кондитерське та пекарське мистецтво (ГРС)

Спеціальність:
ГРС
СВО:
Бакалавр
Курс:
4
Провідний викладач:
Григоренко Олена Віталіївна

Мета дисципліни – сприяння опануванню студентами знань, теоретичних та практичних навичок кондитерського та пекарського мистецтва: ознайомлення з особливостями, місцевістю, традиціями виготовлення шоколадної сировини та правилами поєднання з іншими інгредієнтами; вивчення технік роботи з шоколадом з метою виготовлення цукерок та декоративних елементів; робота з цукровою мастикою; декорування тортів та виготовлення елементів декору з мастики; вивчення та виготовлення складних конструкцій для декорування тортів; удосконалення навичок пекарської майстерності; опануванню навичок кондитерського та пекарського мистецтва.
Згідно з вимогами освітньо-професійної програми здобувачі повинні набути здатності отримувати компетентності:
• інтегральна: Здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у процесі навчання та під час професійної діяльності у сфері готельного і ресторанного бізнесу, що передбачає застосування моделей гостинності і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.
• загальні: здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями та застосовувати отримані знання у практичних ситуаціях; знання та розуміння предметної області професійної діяльності; здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної діяльності, здатність до ефективної комунікативної діяльності та міжособистісної взаємодії у професійній сфері; здатність до проведення досліджень на відповідному рівні; здатність шукати, обробляти, аналізувати та інтерпретувати інформацію з різних джерел; здатність визначати, формулювати і вирішувати проблеми; здатність діяти на основі етичних міркувань.
• фахові: обов’язкові – здатність володіти базовими поняттями, основами теорії і практики фахової підготовки, вміння їх застосовувати. Здатність застосовувати сучасні методи для аналізування тенденцій і перспектив розвитку індустрії гостинності; знання особливостей функціонування закладів готельного та ресторанного господарства, форм управління підприємствами індустрії гостинності в Україні та світі. Здатність моделювати технологічний ланцюг та уміння організовувати процеси виробництва, надання та споживання основних і додаткових послуг готельного і ресторанного господарства, санаторно-курортних закладів. Уміння організовувати своєчасне постачання, складування, зберігання та раціональне використання продовольчої сировини, товарів, напівфабрикатів та ін. ресурсів для закладів індустрії гостинності згідно з заявками структурних підрозділів. Здатність формувати та реалізовувати ефективні зовнішні та внутрішні комунікації на підприємствах сфери гостинності, навички взаємодії (робота в команді). Здатність проектувати технологічний процес виробництва продукції і складати необхідну нормативну документацію на напівфабрикати та готову кулінарну продукцію. Уміння організовувати дотримання працівниками закладу правил і норм охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни, проходження в установленому порядку медичного огляду; організовувати проведення інструктажу працівників закладу (підприємства) з техніки безпеки та з правил експлуатації торгово технологічного обладнання та технологічного устаткування, інвентарю, посуду, меблів, тощо. Здатність застосовувати інформаційні технології в управлінні суб’єктами готельного та ресторанного бізнесу, обирати та використовувати програмне забезпечення для вирішення прикладних задач у функціональних областях Здатність оцінювати та забезпечувати якість продукції та послуг на підприємствах сфери гостинності, здійснювати розрахунки, складати відповідну документацію для забезпечення процесу надання послуг. Здатність здійснювати підбір технологічного устаткування та обладнання, уміння вирішувати питання раціонального використання просторових та матеріальних ресурсів; вибіркові – здатність вивчати та аналізувати потреби споживачів, організовувати сервісно виробничий процес з урахуванням їх вимог та забезпечувати його ефективність. Здатність управляти підприємством, приймати рішення у господарській діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу.

Презентація дисципліни