Методологія та організація наукових досліджень з основами інтелектуальної власності

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Магістр
Курс:
1
Провідний викладач:
Прісс Олеся Петрівна

Метою дисципліни є:

– опанування методики планування і виконання наукових досліджень;

– опанування методів пошуку, обробки, зберігання і використання наукової інформації, складання програми і схем досліджень;

– ознайомлення з основами права інтелектуальної власності.

Завдання вивчення дисципліни — дати глибокі теоретичні знання і практичні навики з питань методології і організації наукових досліджень та основ інтелектуальної власності у галузі харчових технологій.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:

знати: основи наукознавства, порядок організації науково-дослідної роботи, методологію наукових досліджень (об’єкти наукових досліджень, загальнонаукові та емпіричні методи дослідження, гіпотези і докази у наукових дослідженнях), наукову організацію дослідного процесу в технологіях  зберігання, консервування  та  переробки  плодів  і  овочів, інформаційне забезпечення наукових досліджень, автоматизовані системи обробки інформації, систематизацію результатів наукових досліджень та їх впровадження у виробництво, економічну ефективність від впровадження результатів наукових досліджень.

вміти: застосовувати набуті знання обираючи напрям наукових досліджень; визначити мету і актуальність досліджень; сформувати об’єкт і предмет досліджень; обґрунтовувати новизну досліджень;  поставити завдання та сформувати робочу гіпотезу, провести патентний пошук,  складати схеми досліду і плани наукових досліджень, готувати публікації та патенти.

Робоча програма з дисципліни Методологія та організація наукових досліджень з основами інтелектуальної власності

Методичні вказівки 1ч

Методичні вказівки 2ч