Мета дисципліни – здобуття майбутніми фахівцями теоретичних знань і практичних навичок з питань наукового обґрунтування безвідходних технологій консервованої продукції.
Результатом опанування дисципліни студентами є комплекс знань та практичних навичок:
знати:
- етапи утворення вторинних ресурсів, відходів консервних виробництв;
- напрямки використання відходів, вторинних ресурсів консервних виробництв;
- процеси та апарати, що використовуються при переробці відходів;
- технологічні схеми переробки вторинних ресурсів і побічної продукції.
вміти:
- обирати шляхи використання відходів переробних підприємств;
- обирати оптимальні схеми переробки вторинної сировини у готову продукцію;
- здійснювати збір, обробку, аналіз, систематизацію науково-технічної інформації по даній дисципліні.
Робоча програма з дисципліни “Наукове обгрунтування безвідходних технологій консервованих продуктів”