Науково-дослідна робота

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Магістр
Курс:
1
Провідний викладач:
Григоренко Олена Віталіївна

Дисципліна «Науково-дослідна робота» є базовою у професійній підготовці здобувачів вищої освіти. Об’єктом вивчення дисципліни є методика і організація науково-дослідної роботи студентів. Предметом вивчення методики наукового дослідження, класифікація методів наукового дослідження, наукові факти та їх роль у науковому дослідженні, наукові гіпотези, їх обґрунтування; стратегія і так-тика наукових досліджень, моделювання як спосіб представлення систем харчо-вих технологій, організація наукових досліджень, правові основи у сфері науки і науково-технічної діяльності. Метою вивчення дисципліни є одержання здобувачами знань методики і організації наукових досліджень та придбання навичок дослідницької роботи в харчовій галузі. Завдання дисципліни — надати здобувачам теоретичних знань і практич-них вмінь з організації та проведення науково – дослідних робіт в харчовій галузі.
У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач повинен
знати:
– поняття методу і методики наукових досліджень;
– класифікацію методів наукового дослідження;
– наукові факти та їх роль в науковому дослідженні;
– математичні моделі і способи їх дослідження;
– стратегію і тактику наукових досліджень;
– види моделей технологічних систем та їх представлення;
– правові основи у сфері науково-технічної діяльності;
вміти:
– визначити актуальність наукових досліджень;
– вести патентний пошук;
– складати заявку на винахід;
– застосовувати методи математичного моделювання;
– оформити результати у вигляді наукових статей, тез доповідей, наукових звітів.

 

Робоча програма з дисципліни “Науково-дослідна робота студентів”