Органічна і біологічна хімія

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
1
Провідний викладач:
Данченко Олена Олександрівна

Метою курсу є знайомство студентів з закономірностями будови, властивостей і перетворень органічних речовин та  формування у студентів знань про основні нутрієнти в харчових продуктах та сучасних наукових уявлень про харчування людини що надзвичайно важливо для майбутніх фахівців у галузі харчової промисловості; формування навичок самостійної роботи інженера – технолога харчових виробництв.

В результаті значення дисципліни студент повинен знати:

– класи і типи органічних речовин, а також і основні загальні положення органічної хімії, логіки цієї науки, і найбільш важливих тенденцій її розвитку, які склалися на даний момент часу;

– фізико-хімічні методів дослідження об’єктів харчової промисловості;

– структуру та властивостей макронутрієнтів: білків, вуглеводів, ліпідів;

– основні поняття про мікронутрієнти, які містяться в харчових системах: мінеральні речовини, вітаміни.

Студент повинен вміти:

  • виконувати якісний аналіз білків, вуглеводів, ліпідів, вітамінів.
  • досліджувати властивості білків, ферментів, вуглеводів, ліпідів, вітамінів
  • досліджувати вплив умов і терміну зберігання жирів на їх хімічні константи;
  • досліджувати вплив різних факторів на денатурацію білків.
  • виявляти в досліджуваних пробах вуглеводи.