Ресторанна справа (ГРС)

Спеціальність:
ГРС
СВО:
Бакалавр
Курс:
2
Провідний викладач:

Мета вивчення дисципліни:
– оволодіти системою знань у сфері організації ресторанного господарства задля формування оптимальної структури ресторанних закладів і розробки ефективного процесу обслуговування клієнтів;
– оволодіти системою знань про методи, техніку й інструментарій організації ресторанного господарства;
– отримати необхідні навички та вміння приймати оптимальні управлінські рішення в ресторанному бізнесі стосовно конкретних потреб.

У результаті вивчення дисципліни студент повинен

знати:
– класифікацію закладів ресторанного господарства;
– характеристику різних типів закладів ресторанного господарства;
– вимоги до закладів ресторанного господарства;
– характеристику послуг ресторанного господарства;
– принципи розміщення закладів ресторанного господарства;
– характеристику матеріально-технічної бази для організації процесу обслуговування;
– організацію постачання сировини, продовольчих товарів, напівфабрикатів, предметів матеріально-технічного забезпечення;
– вимоги до тари;
– організацію приймання та зберігання продовольчих товарів і предметів матеріально-технічного забезпечення у закладах ресторанного господарства;
– основи організації виробництва; оперативне планування діяльності закладів ресторанного господарства;
– організацію обслуговування в закладах ресторанного господарства; організацію спеціальних форм обслуговування;

вміти:
– відрізняти поняття «підприємство ресторанного господарства», від «закладу ресторанного господарства»;
– користуватися нормативною документацією;
– розрізняти заклади ресторанного господарства за різними ознаками;
– давати характеристику професійно-кваліфікаційному складу робітників виробництва та обслуговуючого персоналу;
– розраховувати необхідну кількість працівників; складати графіки виходу на роботу;
– розробляти та оформляти договори взаємовідносин з постачальниками різних видів продуктів та сировини;
– розробляти меню, прейскурант та карту вин (напоїв) відповідно до типу та класу закладу ресторанного господарства;
– оформляти меню та нормативну документацію на страви;
– складати характеристики загальних вимог до послуг закладів ресторанного господарства;
– оцінювати та контролювати якість послуг закладів ресторанного господарства;
– розраховувати необхідну кількість столового посуду, приборів, інвентарю та білизни для різних видів обслуговування;
– сервірувати столи для обслуговування учасників з’їздівконференцій, нарад, а також при організації різних бенкетів та прийомів.

Робоча програма з дисципліни Ресторанна справ (21 ГРС)

Силлабус з дисципліни Ресторанна справа (21 ГРС)